Гороховий суп з куркою

Гороховий суп з куркою і копченостями в мультиварці

Якщо додати в суп гороховий одні лише копченості – він вийде смачним, але багатьом здасться занадто жирним і невиправдано калорійним. Якщо ж обмежитися курячим м’ясом – страва, навпаки, буде недостатньо насиченим. Так що цей рецепт можна вважати вигідним компромісом. Не забудьте заздалегідь замочити горох в холодній воді, якщо ви використовуєте його цілісним, на це знадобиться кілька годин. Колотий горох в тривалому замочуванні не потребує – йому достатньо 1 години.
Інгредієнти:

  • 350 г гороху;
  • 1 черешок селери;
  • 200 г бекону;
  • 500 г курки;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Курку промийте, викладіть в каструлю і залийте 2 літрами води, посоліть за смаком.
  • Варіть куряче м’ясо 40-50 хвилин в режимі «Варка», потім перекладіть його на тарілочку, а бульйон злийте в окрему каструльку.
  • Коли курка охолоне, відокремте м’ясо від кісточок і дрібно наріжте.
  • Бекон наріжте невеликими кубиками, так само подрібніть цибулю і селеру, а моркву натріть на тертці.
  • Увімкніть режим «Випічка», змастіть чашу мультиварки рослинним маслом і обсмажте бекон до золотистого кольору.
  • Додайте до бекону всі подрібнені овочі, смажте в тому ж режимі ще 5 хвилин.
  • У каструлю влийте курячий бульйон і прокип’ятити 10 хвилин, потім увімкніть режим «Суп» або «Варка».
  • Горох промити і пересипте до решти інгредієнтів, закрийте кришкою і варіть суп півгодини.
  • Додайте в суп гороховий куряче м’ясо, продовжуйте приготування ще 5 хвилин, потім залиште готове блюдо в режимі «Підігрів» на 10 хвилин.