Гороховий суп з куркою і копченостями в мультиварці
Якщо додати в суп гороховий одні лише копченості – він вийде смачним, але багатьом здасться занадто жирним і невиправдано калорійним. Якщо ж обмежитися курячим м’ясом – страва, навпаки, буде недостатньо насиченим. Так що цей рецепт можна вважати вигідним компромісом. Не забудьте заздалегідь замочити горох в холодній воді, якщо ви використовуєте його цілісним, на це знадобиться кілька годин. Колотий горох в тривалому замочуванні не потребує – йому достатньо 1 години.
Інгредієнти:
- 350 г гороху;
- 1 черешок селери;
- 200 г бекону;
- 500 г курки;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Курку промийте, викладіть в каструлю і залийте 2 літрами води, посоліть за смаком.
- Варіть куряче м’ясо 40-50 хвилин в режимі «Варка», потім перекладіть його на тарілочку, а бульйон злийте в окрему каструльку.
- Коли курка охолоне, відокремте м’ясо від кісточок і дрібно наріжте.
- Бекон наріжте невеликими кубиками, так само подрібніть цибулю і селеру, а моркву натріть на тертці.
- Увімкніть режим «Випічка», змастіть чашу мультиварки рослинним маслом і обсмажте бекон до золотистого кольору.
- Додайте до бекону всі подрібнені овочі, смажте в тому ж режимі ще 5 хвилин.
- У каструлю влийте курячий бульйон і прокип’ятити 10 хвилин, потім увімкніть режим «Суп» або «Варка».
- Горох промити і пересипте до решти інгредієнтів, закрийте кришкою і варіть суп півгодини.
- Додайте в суп гороховий куряче м’ясо, продовжуйте приготування ще 5 хвилин, потім залиште готове блюдо в режимі «Підігрів» на 10 хвилин.