Горохова каша в мультиварці

Смачна горохова каша з копченостями в мультиварці

Більш простого рецепту приготування горохової каші з м’ясом просто не придумаєш! Достатньо лише замочити горох і вже готові копченості, і буквально за півгодини у вас буде дуже смачне і ароматне блюдо для всієї родини. При цьому участь самого кулінара обмежиться 5-10 хвилинами. Якщо ж вибрати такий горох, який не вимагає попередньої підготовки, то час приготування скоротиться до мінімуму. Копченості можна взяти будь-які на свій розсуд. Підійдуть реберця, стегенця, ковбасні вироби та ін.
Інгредієнти:

  • 1 склянку сухого жовтого гороху;
  • 300 г копченостей;
  • 50 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Горох добре промити, потім залити чистою водою і залишити на 2 години.
  • Злити воду, а сам горох викласти в чашу мультиварки.
  • Додати в каструлю чисту воду так, щоб вона трохи прикрила горох.
  • Готувати горохову кашу 1 годину в режимі «Гасіння».
  • Копченості нарізати довільними шматочками так, щоб їх зручно було їсти.
  • Коли на таймері залишиться 10 хвилин, додати до гороху копченості і все добре перемішати.
  • Відразу ж покласти в кашу рослинне масло, посолити і поперчити за смаком.
  • Дочекатися сигналу таймера і залишити кашу з копченостями ще на 15 хвилин у режимі «Підігрів».

Тепер ви знаєте, як готувати горохову кашу з м’ясом в мультиварці. Приємного апетиту!
Горохова каша в мультиварці – це ідеальний гарнір для будь-якого рибного або м’ясного блюда. Втім, можна відразу ж готувати повноцінний обід, додаючи в каструльку м’ясні консерви, копченості та ін. Як приготувати горохову кашу в мультиварці, без зусиль розбереться навіть недосвідчений кулінар, особливо разом з цими примітками:

  • Швидше за все вийде каша з колотого жовтого гороху. Перед тим як готувати, його досить просто промити під проточною водою, а замочувати не потрібно;
  • Якщо ви використовуєте горох, який все ж потрібно замочувати, то наливайте до нього побільше води. За час підготовки він вбере велику кількість рідини і сильно розбухне;
  • Горохової каші, особливо якщо в складі присутні м’ясні страви інгредієнти, обов’язково потрібно гарненько настоятися після приготування. Для цього використовуйте режим «Підігрів» і хоча б 10-15 хвилин не відкривайте кришку;
  • Ні одну каші не зіпсує вершкове масло, тому сміливо додавайте його в готовий горох, незалежно від додаткових інгредієнтів;
  • Якщо ви вирішили приготувати горохову кашу з копченостями, краще візьміть хоча б два різновиди подібних продуктів. Так смак страви буде більш насиченим.