Проста горохова каша з тушонкою в мультиварці
Тушонка з горохом поєднується просто відмінно. До того ж, окрім м’яса в баночці знайдеться ще жирок, який зробить кашу дуже соковитою і поживною. Єдиним недоліком цієї страви можна вважати його високу калорійність, так що краще обмежитися невеликими порціями. Додавати рослинне або вершкове масло не потрібно ні на одному етапі, адже в тушенке і так достатньо жиру. Зазначеної кількості продуктів вистачить для вечері на чотири персони. Готову кашу найкраще прикрасити зеленню і подати до столу разом зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
- 1 склянку колотого гороху;
- 300 г тушонки;
- 500 мл води;
- 1 цибулина;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Горох замочити у воді на 2 години.
- Тушковане м’ясо подрібнити і викласти в чашу мультиварки разом з жиром, але без додавання олії.
- Включити режим «Випічка» і обсмажити м’ясо 10 хвилин.
- Дрібно нарізати цибулю і висипати його до тушенке, продовжувати всі разом смажити ще 10 хвилин.
- Промити горох, додати до решти інгредієнтів.
- Блюдо посолити і поперчити за смаком, залити зазначеною кількістю води.
- Готувати кашу з тушонкою 1 годину під закритою кришкою в режимі «Випічка».
- За час приготування кілька разів перешкодити кашу дерев’яною або пластиковою лопаткою.