Горохова каша з м’ясом курки в мультиварці
Зазвичай в горохову кашу додають більш жирні види м’яса, але не всім хочеться наповнювати свій раціон висококалорійними продуктами. За допомогою цього рецепта можна і насолодитися улюбленим ласощами, і не перенапружувати шлунок. В залежності від потужності мультиварки час, може бути, доведеться збільшити на 10-15 хвилин. Краще перевіряти на м’якість горох, щоб зрозуміти, чи готова каша. Режим «Смаження» завжди можна замінити режимом «Випічка».
Інгредієнти:
- 500 г подрібненого гороху;
- 1 морква;
- 400 г курки;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно промити і нарізати невеликими шматочками.
- Натерти на крупній тертці моркву, нарізати цибулю кубиками.
- Горох кілька разів промити холодною водою до її повної прозорості.
- На дно чаші мультиварки налити рослинне масло, включити режим «Смаження».
- Висипати в чашу курку і обсмажувати 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Додати до м’яса цибулю і моркву, перемішати, смажити ще 10 хвилин.
- Вміст чаші посолити і поперчити за смаком, засипати зверху горох.
- Налити в каструлю мультиварки воду так, щоб вона була вище гороху на півтора сантиметра.
- Готувати горохову кашу з куркою 45 хвилин в режимі «Гасіння», при необхідності ще трохи досолити.