Горохова каша

Горохова каша з копченостями і грибами

Фото горохової каші з копченостями і грибами

Найулюбленіший і поширений варіант смачною горохової
каші – це рецепт з копченостями. Зробити страву ще більш насиченим можна,
додавши до нього гриби. Цей інгредієнт не тільки різноманітить смак, але і додасть
ще одну порцію корисних речовин, зокрема, білка.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки сухого
    гороху;
  • 600мл води;
  • 3 цибулини;
  • 2 копчених стегенця;
  • 1 морква;
  • 100г білих грибів;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:
1.
Копчене м’ясо відокремити від кісточок і скласти в
каструлю;
2.
Вилити в каструлю воду і кип’ятити бульйон 20 хвилин;
3.
У бульйон висипати горох, варити на слабкому вогні 1-1,5
години, поки горох не стане м’яким;
4.
Овочі очистити, цибулю нарізати кубиками, гриби – тонкими пластинками,
моркву потерти на тертці;
5.
Викласти цибулю на сковороду і обсмажувати 5 хвилин,
постійно помішуючи;
6.
Додати до цибулі моркву, смажити ще 10 хвилин;
7.
Викласти на сковороду гриби, тушкувати до готовності;
8.
Піджарку додати до каші за 10 хвилин до готовності, посолити
і поперчити, перемішати;
9.
Додати до каші масло за смаком.
Тепер ви знаєте, як готувати горохову кашу. Приємного апетиту!
Горохова каша – страва на всі часи. Воно дуже
смачне, поживне, легко насититися і швидко приготувати. Тим,
хто не знає, як варити горохову кашу, знадобиться кілька кулінарних
рекомендацій:

  • Перед тим, як готувати кашу, горох потрібно замочити в чистій
    воді мінімум на 1 годину;
  • Смачніше каша виходить, якщо приготувати її на м’ясному
    бульйоні. У нього можна додати будь-які спеції, овочі, свіжу зелень;
  • Заправити кашу можна як вершковим маслом, так і
    рослинним;
  • Смачної заправкою до горохової каші є вершки, тим не
    менше, користь і шкоду подібного поєднання викликають суперечки у кулінарів і дієтологів;
  • Готуючи кашу з копченостями, краще посолити блюдо в кінці
    приготування, на випадок, якщо саме м’ясо вже посолено.