Горохова каша з м’ясом на кісточці
Фото горохової каші з м’ясом на кісточці
Для того щоб горохова каша вийшла максимально смачною,
краще варити її не в простій воді, а в м’ясному бульйоні. Для цього знадобиться м’ясо
на кісточці, яка потім піде і склад самої каші. Блюдо виходить дуже
смачне, ситне і незвичайне.
Інгредієнти:
- 1 ½ склянки сухого
гороху; - 400г м’яса (з кісточкою);
- 2 цибулини;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
1.
Налити в каструлю воду, опустити кісточку і варити півгодини;
2.
Цибулини очистити, додати в бульйон і продовжувати
варити ще такий же відрізок часу;
3.
Зелень дрібно порубати і додати в каструльку;
4.
Бульйон посолити, поперчити, додати спеції за смаком і
продовжувати варити ще 10 хвилин;
5.
Кісточку перекласти на тарілку і відокремити від неї м’ясо;
6.
Горох ретельно промити, висипати в готовий бульйон;
7.
Варити кашу на невеликому вогні 40-45 хвилин;
8.
Додати в каструлю шматочки м’яса і протушкувати 2-3
хвилини.