Горохова каша

Горохова каша з фаршем в мультиварці

Фото горохової каші з фаршем в мультиварці

Готувати горохову кашу в мультиварці ще простіше, ніж у
каструлі. Горох в ній добре розварюється, так що навіть не обов’язково його
спочатку замочувати. Фарш можна вибрати будь-який, на свій розсуд, але
найкраще блюдо виходить з яловичим.
Інгредієнти:

  • 1 склянку сухого гороху;
  • 2 склянки води;
  • 200г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 30г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:
1.
Цибулю почистити і порізати квадратиками;
2.
У чашу мультиварки додати трохи рослинного
масла, включити режим «Випічка» і виставити таймер на 20 хвилин;
3.
Перші 5 хвилин обсмажувати в чаші тільки цибулю, потім
додати фарш і смажити, постійно помішуючи;
4.
Коли фарш готовий, висипати зверху сухий горох,
посолити і поперчити за смаком;
5.
Залити чашу кип’яченою водою, щоб вона покрила горох на
2-3см;
6.
Перемішати вміст мультиварки і включити режим «Каша»
(або «Гасіння», в залежності від моделі);
7.
Готувати 1,5-2 години, перевіряючи консистенцію гороху (за
закінчення приготування він повинен бути м’яким);
8.
Додати вершкове масло, перемішати і дати каші
настоятися.