Гарбузовий суп-пюре

Дієтичний гарбузовий суп-пюре з вершками

Дуже ніжний, нежирний і смачний суп на кожен день, який допоможе тримати себе формі. Його переваги полягають не тільки в малому вмісті калорій, але і в багатому вітамінному складі. Замість овочевого бульйону також можна взяти м’ясний або зовсім використовувати воду. Для дієтичного страви вершки, звичайно ж, потрібно взяти з мінімальним вмістом жиру. Гарбузове насіння потрібно попередньо обсмажити або запекти в духовці. Також можна їх замінити кунжутом.
Інгредієнти:

  • 400 г гарбуза;
  • 100 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 щіпка мускатного горіха;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ч. л. гарбузового насіння;
  • 2 склянки овочевого бульйону;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати великими кубиками.
  • Нарізати кільцями цибулю, часник розрізати на кілька великих шматочків.
  • Розігріти на сковороді олію, обсмажити цибулю з часником до прозорості.
  • Часник прибрати зі сковороди (викинути), цибулю перекласти в каструльку.
  • В ту ж каструльку викласти гарбуз і залити бульйон.
  • Варити гарбуз 20 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
  • Коли гарбуз стане м’якою, весь вміст каструльки пюрировать з допомогою блендера.
  • Додати вершки кімнатної температури, мускатний горіх, сіль і перець за смаком.
  • Ще раз закип’ятити суп, перемішати всі інгредієнти між собою.
  • Готовий гарбузовий суп-пюре посипати гарбузовим насінням і подавати до столу.