Дієтичний гарбузовий суп-пюре з вершками
Дуже ніжний, нежирний і смачний суп на кожен день, який допоможе тримати себе формі. Його переваги полягають не тільки в малому вмісті калорій, але і в багатому вітамінному складі. Замість овочевого бульйону також можна взяти м’ясний або зовсім використовувати воду. Для дієтичного страви вершки, звичайно ж, потрібно взяти з мінімальним вмістом жиру. Гарбузове насіння потрібно попередньо обсмажити або запекти в духовці. Також можна їх замінити кунжутом.
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза;
- 100 мл вершків;
- 1 цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- 1 щіпка мускатного горіха;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 2 ч. л. гарбузового насіння;
- 2 склянки овочевого бульйону;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати великими кубиками.
- Нарізати кільцями цибулю, часник розрізати на кілька великих шматочків.
- Розігріти на сковороді олію, обсмажити цибулю з часником до прозорості.
- Часник прибрати зі сковороди (викинути), цибулю перекласти в каструльку.
- В ту ж каструльку викласти гарбуз і залити бульйон.
- Варити гарбуз 20 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
- Коли гарбуз стане м’якою, весь вміст каструльки пюрировать з допомогою блендера.
- Додати вершки кімнатної температури, мускатний горіх, сіль і перець за смаком.
- Ще раз закип’ятити суп, перемішати всі інгредієнти між собою.
- Готовий гарбузовий суп-пюре посипати гарбузовим насінням і подавати до столу.