Гарбузовий суп-пюре

Гарбузовий суп-пюре з куркою і імбиром

Дуже цікавий і незвичайний рецепт гарбузового супу-пюре з фрикадельками з курячого фаршу і коренем імбиру. Виходить дуже насичене ароматне ласощі, яке стане прикрасою повсякденного або святкового меню. Консистенцію гарбузового супу-пюре з куркою можна регулювати з допомогою вершків, просто підбираючи їх жирність і кількість під свої смакові уподобання.
Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 700 г картоплі;
  • 500 г курячого фаршу;
  • 250 мл вершків;
  • 3 см кореня імбиру;
  • 3 см кореня селери;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 1 пучок кропу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Почистити овочі і коріння, нарізати гарбуз і картоплю невеликими кубиками приблизно однакової величини.
  • Дрібно нарізати коріння імбиру і селери, так само подрібнити цибулю, натерти на тертці моркву.
  • Курячий фарш викласти в глибоку миску і змішати з курячим яйцем.
  • Додати до фаршу сіль і перець за смаком, перемішати до однорідності.
  • Закип’ятити в каструлі півтора літра води.
  • У киплячу воду за допомогою чайної ложки опускати шматочки фаршу (фрикадельки).
  • Варити тюфтельки 15 хвилин, потім викласти їх на тарілку і прикрити кришкою.
  • У що залишився від фрикадельок бульйон викласти картоплю і варити до м’якості.
  • Цибулю, корінь імбиру і корінь селери викласти на розігріте вершкове масло і смажити до золотистого кольору.
  • Додати на сковорідку гарбуз і моркву, перемішати, залити невеликою кількістю бульйону.
  • Накрити сковороду кришкою і тушкувати гарбуз з овочами на середньому вогні до м’якості.
  • Перекласти вміст сковороди в каструлю з картоплею, пюрировать до однорідного стану з допомогою блендера.
  • Додати сіль і перець за смаком, залити в каструлю вершки і добре перемішати.
  • Викласти в гарбузовий суп-пюре фрикадельки, закип’ятити і зняти з вогню.
  • Посипати готову страву подрібненим кропом перед подачею до столу.

Тепер ви знаєте, як готувати гарбузовий суп-пюре. Приємного апетиту!
Гарбузовий суп-пюре – це дуже ніжна і яскраве перше блюдо з багатою смакової палітри. Воно докорінно відрізняється від звичних супів, так що з його допомогою можна здивувати домочадців. Кілька невеликих секретів, як приготувати гарбузовий суп-пюре, стане в нагоді початківцям господиням:

  • Якщо ви хочете зробити гарбузовий суп-пюре більш рідким, додаткову порцію води, вершків або молока додавайте тільки в гарячому вигляді;
  • Щоб не порушити ніжний смак і аромат гарбузового супу-пюре, всі овочі або коріння обсмажуйте на вершковому маслі;
  • Щоб зробити домашні сухарики для прикраси гарбузового супу-пюре, просто наріжте батон або білий хліб невеликими кубиками і обсмажте на сухій сковороді до рум’яності. Також можна пропекти їх 5-7 хвилин у духовці;
  • Найкраще для приготування супу-пюре підходить соковита мускатний гарбуз. Вона надає страві пікантний смак і аромат;
  • Для гарбузового супу-пюре з м’ясом краще всього вибрати курку, індичку або кролика, пісну телятину або яловичину;
  • Гарбузовий суп-пюре можна перетворити в незвичайний десерт, просто додавши замість солі і перцю пару столових ложок цукру. Також до складу відмінно впишеться цедра лимона або кориця. Вийде солодкий і ароматний суп, який обов’язково сподобається дітям.