Гарбузовий суп-пюре з куркою і імбиром
Дуже цікавий і незвичайний рецепт гарбузового супу-пюре з фрикадельками з курячого фаршу і коренем імбиру. Виходить дуже насичене ароматне ласощі, яке стане прикрасою повсякденного або святкового меню. Консистенцію гарбузового супу-пюре з куркою можна регулювати з допомогою вершків, просто підбираючи їх жирність і кількість під свої смакові уподобання.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 700 г картоплі;
- 500 г курячого фаршу;
- 250 мл вершків;
- 3 см кореня імбиру;
- 3 см кореня селери;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. вершкового масла;
- 1 пучок кропу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити овочі і коріння, нарізати гарбуз і картоплю невеликими кубиками приблизно однакової величини.
- Дрібно нарізати коріння імбиру і селери, так само подрібнити цибулю, натерти на тертці моркву.
- Курячий фарш викласти в глибоку миску і змішати з курячим яйцем.
- Додати до фаршу сіль і перець за смаком, перемішати до однорідності.
- Закип’ятити в каструлі півтора літра води.
- У киплячу воду за допомогою чайної ложки опускати шматочки фаршу (фрикадельки).
- Варити тюфтельки 15 хвилин, потім викласти їх на тарілку і прикрити кришкою.
- У що залишився від фрикадельок бульйон викласти картоплю і варити до м’якості.
- Цибулю, корінь імбиру і корінь селери викласти на розігріте вершкове масло і смажити до золотистого кольору.
- Додати на сковорідку гарбуз і моркву, перемішати, залити невеликою кількістю бульйону.
- Накрити сковороду кришкою і тушкувати гарбуз з овочами на середньому вогні до м’якості.
- Перекласти вміст сковороди в каструлю з картоплею, пюрировать до однорідного стану з допомогою блендера.
- Додати сіль і перець за смаком, залити в каструлю вершки і добре перемішати.
- Викласти в гарбузовий суп-пюре фрикадельки, закип’ятити і зняти з вогню.
- Посипати готову страву подрібненим кропом перед подачею до столу.
Тепер ви знаєте, як готувати гарбузовий суп-пюре. Приємного апетиту!
Гарбузовий суп-пюре – це дуже ніжна і яскраве перше блюдо з багатою смакової палітри. Воно докорінно відрізняється від звичних супів, так що з його допомогою можна здивувати домочадців. Кілька невеликих секретів, як приготувати гарбузовий суп-пюре, стане в нагоді початківцям господиням:
- Якщо ви хочете зробити гарбузовий суп-пюре більш рідким, додаткову порцію води, вершків або молока додавайте тільки в гарячому вигляді;
- Щоб не порушити ніжний смак і аромат гарбузового супу-пюре, всі овочі або коріння обсмажуйте на вершковому маслі;
- Щоб зробити домашні сухарики для прикраси гарбузового супу-пюре, просто наріжте батон або білий хліб невеликими кубиками і обсмажте на сухій сковороді до рум’яності. Також можна пропекти їх 5-7 хвилин у духовці;
- Найкраще для приготування супу-пюре підходить соковита мускатний гарбуз. Вона надає страві пікантний смак і аромат;
- Для гарбузового супу-пюре з м’ясом краще всього вибрати курку, індичку або кролика, пісну телятину або яловичину;
- Гарбузовий суп-пюре можна перетворити в незвичайний десерт, просто додавши замість солі і перцю пару столових ложок цукру. Також до складу відмінно впишеться цедра лимона або кориця. Вийде солодкий і ароматний суп, який обов’язково сподобається дітям.