Філе індички

Філе індички з овочами у фользі в духовці

Філе індички і овочевий гарнір – це прекрасне блюдо для всієї родини, яке можна запропонувати і дорослим, і маленьким діткам. Завдяки фользі, м’ясної та овочевої соки не розтікаються, і ними можна буде готову страву полити як підливи. Тим більше, що їх доповнюють вершки і майонез, так що смак індички стає ще більш ніжним, а аромат запечених в цьому соусі овочів збирає на кухні всіх домочадців за лічені хвилини.
Інгредієнти:

  • 700 г філе індички;
  • 3 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 100 мл вершків;
  • 100 г майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 болгарський перець;
  • Італійські трави;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати філе кубиками середньої величини, посолити і поперчити.
  • Також нарізати Кубиками цибулю, помідори та моркву, картопля нашаткувати тонкими пластинками, а перець – соломкою.
  • У чашу блендера вилити вершки, додати майонез, італійські трави і часник.
  • Подрібнити соус до однорідного стану.
  • У форму для випічки застелити фольгу, викласти на нього філе індички.
  • Зверху шарами скласти овочі: цибулю, моркву, болгарський перець, томати, картопля.
  • Залити страву соусом з блендера і загорнути все в фольгу.
  • Залишити індичку з овочами на 1 годину, щоб все добре добре просочилося.
  • Запікати індичку у фользі 50 хвилин при 200 градусах в духовці.

Тепер ви знаєте, як готувати філе індички. Приємного апетиту!
Філе індички – це ніжне знежирене м’ясо, яке обов’язково має бути в дитячому раціоні. Дорослим також буде корисно урізноманітнити звичне меню цим корисним ласощами. Якщо ви вирішили розібратися, як приготувати філе індички, крім самих рецептів прочитайте ще і наступні кулінарні рекомендації:

  • Скільки варити або смажити індичку, багато в чому буде залежати від величини шматків, так що для швидкісного гасіння краще нарізати м’ясо як можна дрібніше;
  • Також на час приготування може вплинути та частина птиці, звідки було зрізано філе. Якщо з грудки, то доведеться трохи збільшити;
  • Не рекомендується занадто довго варити або смажити індичку – вона може віддати весь сік і стати занадто сухий;
  • Індичку не рекомендується змішувати з іншими видами м’яса, адже на їх фоні вона втрачається, просякуючись іншими смаками. Таким чином, ви просто зіпсуєте хороший продукт;
  • Для розморожування індички не використовуйте мікрохвильову піч. Дістаньте м’ясо з морозилки заздалегідь, щоб воно змогло відтанути при кімнатній температурі;
  • Щоб смачно приготувати індичку в духовці, краще потримати м’ясо в маринаді. В залежності від рецепту і частини птиці, на це може знадобитися до трьох діб! Тим не менш, результат задовольнить навіть самий вишуканий смак.