Філе індички

Котлети з філе індички, запечені в духовці

Ці котлетки будуть дійсно шалено ніжними, ароматними і дуже соковитими. Завдяки додаванню овочів і самої індички, це ласощі буде буквально танути в роті. При цьому воно приготовлено за всіма канонами здорового харчування, з мінімумом жирів і без холестерину. При бажанні можна замінити хлібні крихти покупними панірувальними сухарями, але це трохи зіпсує смак. Якщо не полінуватися і зробити сухарики самостійно, це додасть страві ще більшої вишуканості.
Інгредієнти:

  • 1 кг філе індички;
  • 250 г білого хліба;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. свіжої петрушки;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1 ч. л. орегано;
  • 2 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 болгарський перець.

Спосіб приготування:

  • У чашу блендера викласти хліб. 1 зубчик часнику і налити ложку оливкової олії.
  • Приправити хліб паприкою і чорним перцем, все подрібнити до дрібної крихти.
  • Викласти отриману масу на сухе деко і відправити на 10 хвилин в духовку при 160 градусах.
  • Чашу блендера промити, викласти в неї нарізані великими шматочками овочі: болгарський перець, цибулю і моркву.
  • Додати часник і оливкову олію, подрібнити (не доводити до стану пюре).
  • На сковороді розігріти трохи олії, обсмажувати на ньому овочеву суміш 10 хвилин.
  • Індичку перемолоти у фарш, додати до нього яйце, зелень петрушки і сухарики.
  • Овочі також додати у фарш, приправити все сіллю і орегано.
  • Фарш добре перемішати, сформувати з нього невеликі котлетки.
  • Викласти котлети на змащене деко, запікати 30 хвилин при 180 градусах.