Котлети з філе індички, запечені в духовці
Ці котлетки будуть дійсно шалено ніжними, ароматними і дуже соковитими. Завдяки додаванню овочів і самої індички, це ласощі буде буквально танути в роті. При цьому воно приготовлено за всіма канонами здорового харчування, з мінімумом жирів і без холестерину. При бажанні можна замінити хлібні крихти покупними панірувальними сухарями, але це трохи зіпсує смак. Якщо не полінуватися і зробити сухарики самостійно, це додасть страві ще більшої вишуканості.
Інгредієнти:
- 1 кг філе індички;
- 250 г білого хліба;
- 1 морква;
- 1 яйце;
- 4 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. свіжої петрушки;
- 1 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1 ч. л. паприки;
- 1 ч. л. орегано;
- 2 ч. л. солі;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 1 болгарський перець.
Спосіб приготування:
- У чашу блендера викласти хліб. 1 зубчик часнику і налити ложку оливкової олії.
- Приправити хліб паприкою і чорним перцем, все подрібнити до дрібної крихти.
- Викласти отриману масу на сухе деко і відправити на 10 хвилин в духовку при 160 градусах.
- Чашу блендера промити, викласти в неї нарізані великими шматочками овочі: болгарський перець, цибулю і моркву.
- Додати часник і оливкову олію, подрібнити (не доводити до стану пюре).
- На сковороді розігріти трохи олії, обсмажувати на ньому овочеву суміш 10 хвилин.
- Індичку перемолоти у фарш, додати до нього яйце, зелень петрушки і сухарики.
- Овочі також додати у фарш, приправити все сіллю і орегано.
- Фарш добре перемішати, сформувати з нього невеликі котлетки.
- Викласти котлети на змащене деко, запікати 30 хвилин при 180 градусах.