Дріжджові оладки

Дріжджові оладки на кислому молоці

Прекрасне блюдо для сніданку! За цим рецептом виходять по-справжньому пишні оладки. Додайте в тісто трохи свіжого сиру, це додасть страві додаткову поживну цінність. Подавайте як доповнення до чаю або молока. До оладок добре запропонувати розтоплений шоколад, сметану, збиті вершки, варення або мед. Кисле молоко можна замінити кефіром.
Інгредієнти:

  • борошно — 2,5 ст.;
  • кисле молоко — 2 ст.;
  • яйце — 2 шт.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • дріжджі сухі — 1/3 ст. л.;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Дріжджі всипаємо в невелику чашку, додаємо цукор (1 ч. л.) і трохи
    теплої води, масу перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин: повинна з’явитися
    пишна пінна шапка.
  • Борошно просіваємо в окрему ємність, вбиваємо яйця, додаємо цукор, що залишився і кисле молоко, вливаємо дріжджі.
  • Замішуємо тісто. Його консистенція повинна нагадувати густу жирну сметану. Залишаємо для підйому на 40 хвилин.
  • Масло вливаємо в сковороду, добре розігріваємо. Викладаємо тісто (з розрахунку на один коржик — 1 ст. л. тесту).
  • Оладки обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.

Тепер ви знаєте, як готувати дріжджові оладки. Приємного апетиту!
Дріжджові оладки хоч і готуються довше звичайних, але виходять набагато пишніше і смачніше. Тісто готується швидко і легко, всі інгредієнти просто послідовно змішуються. Головне — уникнути грудочок. Про те, як смачно приготувати дріжджові оладки, розкажуть досвідчені кулінари:

  • У готове тісто можна додати різні наповнювачі, щоб урізноманітнити смак оладок: промиті родзинки, курагу, цукати, горіхи, шматочки шоколаду, фруктів, ягід — вийде смачно і незвично.
  • Всі продукти, використовувані для приготування тіста повинні бути кімнатної температури.
  • Сухі і свіжі дріжджі взаємозамінні. На 1 г сухих дріжджів припадає 3 г свіжих пресованих. Ці показники змінюються в залежності від виробника, більш точна інформація написана на упаковці продукту.
  • Борошно перед додаванням в тісто бажано просіяти, так вона насититься киснем і оладки вийдуть особливо пишними.
  • Можна приготувати оладки з начинкою, не додаючи її в тісто. Спочатку виливається на сковорідку ложка тіста, зверху укладається будь-яка начинка: шматочки фруктів, овочів, ковбаси, фаршу, зверху все заливається ще однією ложкою тесту. Далі смажать оладки як зазвичай.
  • Перед смаженням слід сильно розігріти сковороду, так випічка вийде рум’яної і пишною.
  • Щоб прибрати з оладок зайвий жир, коржі викладіть після смаження на паперовий рушник.
  • Крім традиційних соусів і добавок (сметани, меду, варення) до оладок можна подати смачне апельсинове масло. Готується так: ½ склянки розм’якшеного вершкового масла змішують з 2 ст. л. апельсинового сиропу, збивають до пишної однорідної маси і додають 2 ч. л. апельсинової цедри. Таким маслом змащують оладки перед подачею.
  • Аналогічно можна приготувати і медове масло. Мед (½ склянки) збивають, додають масло. Масу ще раз добре збивають.