Млинці з м’ясом — найбільш популярна закуска з м’ясних інгредієнтів і тонкого тіста. Це блюдо російської кухні готують із простих продуктів. Для тіста використовують борошно, молоко, яйця, невелика кількість солі та цукру. Всі з’єднують і перемішують, отримуючи рідке тісто. Млинці випікають на сковороді. Поширений варіант начинки — яловичий або свинячий фарш, приправлений спеціями і обсмажений з цибулею. Іноді додають моркву, подрібнений часник, зелень, томатну пасту або свіжі помідори. Крім м’ясних складових в начинку кладуть всілякі продукти: гриби, рис, картоплю, відварені яйця, квасоля, горошок, капусту, сир, мариновані огірки. Інгредієнти подрібнюють, використовуючи блендер або м’ясорубку, солять і перчать, додають трохи бульйону, сметани або вершкового масла. Начинку загортають в готові млинці. Обсмажують на сковороді без кришки для отримання рум’яної хрусткої скоринки. Або ємність накривають кришкою, щоб закуска стала ніжною і м’якою.
Фаршировані млинчики часто випікають в духовці — з білим соусом або сиром. Іноді закуску готують в паніровці. Загорнутий млинець обмазують яєчним білком, обвалюють в хлібних крихтах і обсмажують — виходить дуже смачно. Також для панірування можна використовувати мелені сухарі. Подають млинці холодними або гарячими з різними соусами: сметаною, майонезом, гірчицею.
Млинці, фаршировані відвареним м’ясом та рисом
Фаршировані млинчики — універсальна закуска, яка однаково добре підходить для сніданку, обіду і вечері, а при красивої подачі прикрасить святковий стіл. Начинку краще готувати з нежирної вареної яловичини — так вони будуть менш калорійними.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 1 ст.;
- Вода — 100 мл;
- Кефір — 50 мл;
- Молоко — 250 мл;
- Масло рослинне — 4 ст. л.;
- Яйце — 2 шт.;
- Сіль, розпушувач — по ½ ч. л.;
- Цукор — 2 ст. л.
Для начинки:
- М’якоть яловичини — 400 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Рис — ½ ст.;
- Масло вершкове — 3 ст. л.;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Яловичину відварюємо, бульйон залишаємо для начинки. М’ясо охолоджуємо. Рис промиваємо, також відварюємо.
- Приготуємо тісто. Яйця трохи збиваємо, додаючи сіль, цукор.
- Додаємо кефір, розпушувач, половину молока. Добре перемішуємо вінчиком.
- Всипаємо борошно, вливаємо олію, все перемішуємо.
- Вливаємо молоко, що залишилося. Вироби буде легше перевертати, якщо додати воду.
- Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом, по черзі випікаємо тонкі млинчики. Один бік залишаємо трохи глевкій.
- Приготуємо начинку. М’ясо прокручуємо на м’ясорубці (подрібнюємо в блендері).
- Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії.
- До цибулі додаємо м’ясо і рис. Все перемішуємо, солимо, перчимо. Вливаємо трохи бульйону, якщо начинка виходить надто сухою.
- Млинці фаршируємо рисово-м’ясною начинкою, яку викладаємо на обсмажену сторону тіста, вироби загортаємо конвертиками.
- Швидко обсмажуємо фаршировані млинці на сковороді. Подаємо зі сметаною.
Млинчики з м’ясним фаршем і грибами
В якості начинки для цих млинчиків використовуються яловичий фарш, відварені яйця і свіжі шампіньйони. Урізноманітнити смак закуски, зробити його більш насиченим можна, якщо покласти начинку січену свіжу зелень, спеції і прянощі. Гриби вибираємо будь-які.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 1,5 склянки;
- Молоко — 1 ст.;
- Вода — 100 мл;
- Масло рослинне — 2 ст. л.;
- Сіль — щіпка;
- Розпушувач — ½ ч. л.;
- Яйце — 2 шт.
Для начинки:
- Фарш яловичий — 250 г;
- Печериці — 250 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Яйце — 2 шт.;
- Сіль, перець;
- Сметана — 1 ст. л.;
- Олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Зробимо начинку. Фарш обсмажуємо до готовності.
- Гриби промиваємо, дрібно нарізаємо. Лук очищаємо, подрібнюємо. Інгредієнти також обсмажуємо до готовності.
- Яйця відварюємо, очищаємо, нарізаємо на четвертинки.
- Всі інгредієнти начинки пропускаємо через м’ясорубку (подрібнюємо в блендері). Додаємо сметану, солимо, перчимо. Добре перемішуємо,
- Приготуємо тісто. Вбиваємо яйця в окрему глибоку ємність, розтираємо з сіллю. Додаємо молоко, воду, масло, додаємо борошно. Використовуючи блендер, готуємо однорідне рідке тісто. Випікаємо млинці на сковороді.
- У центр готового млинця викладаємо пару ложок начинки, звертаємо конвертиком.
- У сковороді розтоплюємо трохи вершкового масла. Млинці, обсмажуємо до рум’яної скоринки.
- Подаємо гарячими з улюбленими соусами.
Тісто на кефірі для млинчиків з м’ясом
З тіста за цим рецептом виходять золотисто-рум’яні мереживні млинці. Підходять для самих різних видів начинок. Важливо: тісто не повинно бути занадто рідким, інакше млинці вийдуть тонкими і не дуже міцними, а такі не підійдуть для фарширування. Замість кефіру допускається використовувати будь-який кисломолочний продукт: бифилюкс, кисле молоко, йогурт.
Інгредієнти:
- Борошно — 1 ст.;
- Кефір — 500 мл;
- Яйце — 2 шт.;
- Цукор — 2 ст. л.;
- Сіль — ½ ч. л.;
- Сода — ½ ч. л.;
- Яблучний оцет — 1 ч. л.;
- Масло рослинне — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Жовтки відділяємо від білків.
- Жовтки розтираємо з цукром, додаємо кефір.
- Всипаємо борошно, вливаємо олію. Соду гасимо оцтом, додаємо в тісто. Добре перемішуємо вінчиком.
- Білки збиваємо з сіллю в густу піну.
- Викладаємо збиті білки в тісто, акуратно перемішуємо. Тісто має стати повітряним і ніжним.
- Готуємо начинку і випікаємо млинці.
Тепер ви знаєте, як готувати млинці з м’ясом. Приємного апетиту!
Млинці з м’ясом — смачне і ситне блюдо з простих інгредієнтів, в його приготуванні розбереться людина, навіть далекий від кулінарії. Млинці — хороший варіант для сніданку або цупкого перекусу, страва підходить для сімейного вечері і добре виглядає на святковому столі. Про деяких особливостей цієї закуски розкажуть досвідчені кулінари, які знають, як смачно приготувати млинці з м’ясом.
- Смачніше всього обсмажувати фаршировані млинчики в суміші рослинного і вершкового масла. Вершкове збагатить смак виробів, а рослинна не дасть їм пригоріти.
- Млинці можна загортати не тільки у вигляді конвертиків і трубочок, Оригінально і незвично виглядає закуска, оформлена у вигляді красивих мішечків, перев’язаних зеленою цибулею. Таке страву прикрашає святковий стіл.
- Для приготування млинців можна використовувати два види м’яса. Наприклад, м’ясної і курячий фарш.
- Закуска вийде смачнішою, якщо на обсмажений млинець спочатку покласти лист салату. А потім на нього викласти м’ясну начинку і все акуратно згорнути в трубочку.
- Млинці з м’ясом можна приготувати про запас і покласти в морозилку. Потім діставати, розігріти на сковороді під кришкою або в духовці.
- В м’ясну начинку додайте трохи вершкового масла, сметани, вершків або молока. Це зробить фарш більш соковитим і ніжним.
- Щоб фарширований млинець при обсмажуванні не розвертався, змастіть краї тіста збитим яйцем.