Дріжджові оладки

Пишні оладки з дріжджового тесту на кефірі

Всі ми з дитинства пам’ятаємо і любимо пишні оладки, які готувала бабуся або мама. Рум’яні, апетитні, подані з запалі з жару — нікого не залишать байдужими. Оладки чудово поєднуються з варенням, сметаною, медом, джемом, згущеним молоком. Готову страву при подачі можна прикрасити ягодами або фруктами.
Інгредієнти:

  • борошно — 2 ст;
  • кефір — 400 мл;
  • сухі дріжджі — 2 ч. л.;
  • сіль — щіпка;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • вода — 1/2 ст;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Кефір трохи підігріваємо, вливаємо в окрему ємність.
  • В невелику чашку додаємо дріжджі, цукор (1 ч. л.) і додаємо 50 мл теплої води. Залишаємо на 10 хвилин.
  • Коли опара підійде і з’явиться пінна шапка, переливаємо її до кефіру.
  • Сюди ж додаємо борошно, сіль, цукор, що залишився. Замішуємо тісто. Його консистенція повинна бути густою і схожою на жирну сметану. Посуд накриваємо тканинним рушником, залишаємо на 60 хвилин.
  • На сковороду зливаємо трохи олії, добре розігріваємо.
  • Оладки викладаємо столовою ложкою. Обсмажуємо коржі з двох сторін до приємної золотистої скоринки. Якщо в процесі смаження тісто приливає до ложці, то занурюємо її в холодну воду.
  • Подаємо гарячими зі сметаною або улюбленими соусами.