Дріжджові оладки

Дріжджові млинці на воді з начинкою

Оладки з начинкою готуються трохи довше звичайних, але результат того вартий. Начинку для оладок вибирайте будь-яку. Підійде і згущене молоко, і будь-яке варення або джем. Пресовані дріжджі можна замінити звичайними сухими.
Інгредієнти:

  • борошно — 250 г;
  • вода — 1 ст.;
  • дріжджі пресовані — 10 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • ванільний цукор — упаковка;
  • сіль — щіпка;
  • олія рослинна;
  • сливове повидло — 100 р.

Спосіб приготування:

  • У теплій воді розчиняємо дріжджі, додаємо цукор, масу добре перемішуємо, залишаємо на 20 хвилин.
  • У підійшла опару додаємо борошно, додаємо яйце, ванільний цукор, сіль. Тісто перемішуємо, залишаємо для підйому на півгодини.
  • Розігріваємо Сковороду, вливаємо олію. Викладаємо половину ложки тіста, зверху кладемо трохи повидла, все закриваємо половиною ложки тіста.
  • Смажимо оладки під закритою кришкою, потім перевертаємо і готуємо ще пару хвилин.
  • Готові оладки викладаємо на блюдо і подаємо гарячими. Такі дріжджові дуже смачні оладки з теплим молоком.