Дріжджові оладки

Дріжджові пісні оладки з яблуками

Відмінний варіант смачного десерту для пісного меню. Ці пишні оладки мають абсолютно чудовий яблучний аромат. Якщо хочете збагатити смак страви, додайте в тісто трохи кориці або ванілі. До таких оладок добре запропонувати абрикосове варення, мед або сметану. Тісто можна готувати з різних фруктово-овочевим наповненням. Наприклад, з грушами або гарбузом.
Інгредієнти:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • вода — 250 мл;
  • сіль — щіпка;
  • дріжджі сухі — 7 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • яблуко — 2 шт.;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • В окрему ємність додаємо дріжджі, додаємо цукор, сіль, теплу воду. Масу перемішуємо, залишаємо на 10 хвилин.
  • Потім додаємо борошно, тісто добре перемішуємо.
  • Яблука очищаємо, видаляємо насіння, нарізаємо дрібними кубиками, додаємо в тісто. Ще раз все добре перемішуємо тісто накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.
  • Смажимо оладки на олії. Викладаємо по ложці тесту і обсмажуємо з двох боків до приємної золотистої скоринки.
  • Перед подачею оладки можна посипати цукровою пудрою.