Деруни з картоплі

Деруни з картоплі з цибулею без яєць

Пісний рецепт дерунів дозволить зробити практично таке ж смачне блюдо, але без заборонених в пост інгредієнтів. Ріпчасту цибулю не тільки додасть йому соковитості, але і збереже колір картоплі. Простий томатний соус, базилік і оливкове масло доповнять готові деруни з картоплі пікантної італійської ноткою. Якщо під рукою виявиться кухонний комбайн, краще подрібнити овочі з його допомогою – так процес буде менш трудомістким.
Інгредієнти:

  • 4 картоплини;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 цибулина;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 2 помідори;
  • 1 ч. л. свіжого базиліка;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • На дрібній тертці натерти цибулю і картоплю.
  • Овочі посолити і поперчити за смаком, потім додати борошно і все ретельно перемішати.
  • Нагріти на сковороді оливкову олію, з допомогою столової ложки викласти на неї невеликі картопляні коржі.
  • Смажити деруни з двох боків до золотистої скоринки.
  • У чашу блендера скласти нарізаний великими часточками помідор, базилік і трохи солі.
  • Подрібнити всі інгредієнти для соусу, отриманою підливою полити готові деруни і подавати страву до столу.