Деруни з картоплі з цибулею без яєць
Пісний рецепт дерунів дозволить зробити практично таке ж смачне блюдо, але без заборонених в пост інгредієнтів. Ріпчасту цибулю не тільки додасть йому соковитості, але і збереже колір картоплі. Простий томатний соус, базилік і оливкове масло доповнять готові деруни з картоплі пікантної італійської ноткою. Якщо під рукою виявиться кухонний комбайн, краще подрібнити овочі з його допомогою – так процес буде менш трудомістким.
Інгредієнти:
- 4 картоплини;
- 3 ст. л. борошна;
- 1 цибулина;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- 2 помідори;
- 1 ч. л. свіжого базиліка;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- На дрібній тертці натерти цибулю і картоплю.
- Овочі посолити і поперчити за смаком, потім додати борошно і все ретельно перемішати.
- Нагріти на сковороді оливкову олію, з допомогою столової ложки викласти на неї невеликі картопляні коржі.
- Смажити деруни з двох боків до золотистої скоринки.
- У чашу блендера скласти нарізаний великими часточками помідор, базилік і трохи солі.
- Подрібнити всі інгредієнти для соусу, отриманою підливою полити готові деруни і подавати страву до столу.