Смачні деруни з картоплі з фаршем
Деруни з картоплі з фаршем також називають чаклунами. Вони являють собою невеликі рум’яні пиріжки з м’ясною або рибною начинкою. При цьому тестом служить подрібнений на тертці картоплю. Деякі кулінари також використовую пюре, приготовлене на воді без додавання молока. Приправа хмелі-сунелі відмінно доповнить м’ясну начинку, додасть їй апетитний аромат. Картоплини повинні бути середнього розміру. Якщо у вас дрібна картопля або, навпаки, занадто велика, відрегулюйте кількість цього продукту на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 7 картоплин;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. борошна;
- 150 г м’ясного фаршу;
- ½ Цибулини;
- ½ Ч. л. хмелі-сунелі;
- ½ Ч. л. сушеного базиліка;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Фарш викласти в миску, приправити його сіллю, перцем, сушеним базиліком і хмелі-сунелі.
- Дрібними кубиками нарізати цибулю і додати його до фаршу, перемішати.
- Пропустити картоплю через м’ясорубку з дрібними отворами (можна натерти на тертці).
- У картопляну масу вбити яйця і висипати борошно, змішати все до однорідності.
- На сковороді добре розігріти рослинне масло і викласти картопляні оладки.
- Кожен драник придушити ложкою, надавши йому плоску форму.
- Зверху на картопляне тісто викласти начинку з фаршу і накрити його ще однією порцією тесту.
- Обсмажувати деруни з картоплі, 3 хвилини, потім перевернути на іншу сторону і накрити сковороду кришкою.
- На невеликому вогні продовжувати приготування ще 7-8 хвилин.