Бефстроганов з яловичини з грибами і огірками
Традиційний рецепт бефстроганова вважається найбільш збалансованим, і додаткові інгредієнти
в нього додавати не прийнято. Тим не менш, солоні огірки і гриби –
загальноприйняті винятки з цього правила. З ними можна не тільки урізноманітнити
блюдо, але і побалувати своїх близьких справжнім делікатесом.
Інгредієнти:
- 500 г яловичини;
- 2 цибулини;
- 200г печериць;
- 4 солоних огірка;
- 500 мл вершків (20%
жирності); - 1ч.л. гірчиці;
- 50мл коньяку;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
1. Цибулю почистити і нарізати півкільцями;
2. Печериці нашаткувати тонкими скибочками,
огірки – соломкою;
3. Яловичину промити, нарізати однаковими
кубиками поперек волокон;
4. На розігріту сковороду викласти гриби і
смажити до повного випаровування рідини;
5. Додати рослинне масло і цибулю,
обсмажити до готовності;
6. На окремій сковороді обсмажити м’ясо;
7. Коли м’ясний сік випарується, влити коньяк
і підпалити;
8. Яловичину перекласти в сковороду з
грибами, додати гірчицю, огірки та вершки;
9. Гасити приблизно 10 хвилин, поки соус не
загусне;
10. Посолити і поперчити за смаком.
Тепер ви знаєте, як готувати бефстроганов з яловичини. Приємного апетиту!
Бефстроганов вже не одне століття є одним з найпопулярніших страв
російської кухні. При цьому його готують не тільки досвідчені кухарі, але і
кулінари-любителі. Щоб зрозуміти, як приготувати бефстроганов будинку, одних тільки
рецептів недостатньо, тому краще зберегти собі корисні рекомендації:
- М’ясо для
бефстроганова має бути м’яким і ніжним. Для цього найкраще підійде
яловиче філе; - Жорстке м’ясо перед
тим, як готувати, краще трохи відбити. Головне не перестаратися, щоб воно не
«розповзалося» по тарілці; - Яловичину потрібно
різати тільки поперек волокон. Так шматочки вийдуть більш ніжними і будуть
легко разжевываться; - Щоб отримати
однакові шматочки, спочатку м’ясо ріжуть скибочками упоперек волокон, потім так само,
але вже на брусочки; - Смажити яловичину
слід не більше, ніж за півтори хвилини з
кожної сторони; - Щоб м’ясо не
втратило сік під час приготування, потрібно попередньо запанірувати його в
борошні.