Бефстроганов з яловичини

Бефстроганов з яловичини з грибами і огірками

Традиційний рецепт бефстроганова вважається найбільш збалансованим, і додаткові інгредієнти
в нього додавати не прийнято. Тим не менш, солоні огірки і гриби –
загальноприйняті винятки з цього правила. З ними можна не тільки урізноманітнити
блюдо, але і побалувати своїх близьких справжнім делікатесом.
Інгредієнти:

  • 500 г яловичини;
  • 2 цибулини;
  • 200г печериць;
  • 4 солоних огірка;
  • 500 мл вершків (20%
    жирності);
  • 1ч.л. гірчиці;
  • 50мл коньяку;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:
1. Цибулю почистити і нарізати півкільцями;
2. Печериці нашаткувати тонкими скибочками,
огірки – соломкою;
3. Яловичину промити, нарізати однаковими
кубиками поперек волокон;
4. На розігріту сковороду викласти гриби і
смажити до повного випаровування рідини;
5. Додати рослинне масло і цибулю,
обсмажити до готовності;
6. На окремій сковороді обсмажити м’ясо;
7. Коли м’ясний сік випарується, влити коньяк
і підпалити;
8. Яловичину перекласти в сковороду з
грибами, додати гірчицю, огірки та вершки;
9. Гасити приблизно 10 хвилин, поки соус не
загусне;
10. Посолити і поперчити за смаком.
Тепер ви знаєте, як готувати бефстроганов з яловичини. Приємного апетиту!
Бефстроганов вже не одне століття є одним з найпопулярніших страв
російської кухні. При цьому його готують не тільки досвідчені кухарі, але і
кулінари-любителі. Щоб зрозуміти, як приготувати бефстроганов будинку, одних тільки
рецептів недостатньо, тому краще зберегти собі корисні рекомендації:

  • М’ясо для
    бефстроганова має бути м’яким і ніжним. Для цього найкраще підійде
    яловиче філе;
  • Жорстке м’ясо перед
    тим, як готувати, краще трохи відбити. Головне не перестаратися, щоб воно не
    «розповзалося» по тарілці;
  • Яловичину потрібно
    різати тільки поперек волокон. Так шматочки вийдуть більш ніжними і будуть
    легко разжевываться;
  • Щоб отримати
    однакові шматочки, спочатку м’ясо ріжуть скибочками упоперек волокон, потім так само,
    але вже на брусочки;
  • Смажити яловичину
    слід не більше, ніж за півтори хвилини з
    кожної сторони;
  • Щоб м’ясо не
    втратило сік під час приготування, потрібно попередньо запанірувати його в
    борошні.