Класичний бефстроганов з яловичини зі сметаною
Яловичина і сметанний соус повністю відповідають первинним рецептом бефстроганова. При цьому краще
вибирати м’яку яловичу вирізку, яку в процесі готування не доведеться
відбивати. При бажанні, можна використовувати просту гарячу воду замість бульйону.
Інгредієнти:
- 700г яловичого філе;
- 1 цибулина;
- 3ст.л. вершкового
масла; - 1ст.л. борошна;
- 250г м’ясного бульйону;
- 200г сметани;
- 50г зелені;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
1. М’ясо промити, видалити прожилки, розрізати
гострим ножем на однакові шматочки (приблизно на півсантиметра);
2. Розігріти сковороду, розтопити на ній
вершкове масло і обсмажувати яловичину до готовності;
3. М’ясо викласти в окремий посуд;
4. Подрібнити цибулю, обсмажити до золотистого
кольору;
5. Додати борошно, перемішати;
6. Коли борошно придбає коричневий відтінок,
вилити в сковорідку склянку бульйону або гарячої води;
7. Повернути м’ясо в сковороду, накрити
кришкою і тушкувати 15 хвилин;
8. Додати порізану зелень і сметану,
тушкувати ще 5 хвилин;
9. Дати страві настоятися під закритою
кришкою.