Бефстроганов з яловичини

Класичний бефстроганов з яловичини зі сметаною

Яловичина і сметанний соус повністю відповідають первинним рецептом бефстроганова. При цьому краще
вибирати м’яку яловичу вирізку, яку в процесі готування не доведеться
відбивати. При бажанні, можна використовувати просту гарячу воду замість бульйону.
Інгредієнти:

  • 700г яловичого філе;
  • 1 цибулина;
  • 3ст.л. вершкового
    масла;
  • 1ст.л. борошна;
  • 250г м’ясного бульйону;
  • 200г сметани;
  • 50г зелені;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:
1. М’ясо промити, видалити прожилки, розрізати
гострим ножем на однакові шматочки (приблизно на півсантиметра);
2. Розігріти сковороду, розтопити на ній
вершкове масло і обсмажувати яловичину до готовності;
3. М’ясо викласти в окремий посуд;
4. Подрібнити цибулю, обсмажити до золотистого
кольору;
5. Додати борошно, перемішати;
6. Коли борошно придбає коричневий відтінок,
вилити в сковорідку склянку бульйону або гарячої води;
7. Повернути м’ясо в сковороду, накрити
кришкою і тушкувати 15 хвилин;
8. Додати порізану зелень і сметану,
тушкувати ще 5 хвилин;
9. Дати страві настоятися під закритою
кришкою.