Бефстроганов з яловичини

Бефстроганов з яловичини з вершками в мультиварці

Якщо замість сметани взяти жирні вершки, то смак виходить більш ніжним, а шматочки яловичини
буквально тануть у роті. При цьому в мультиварці м’ясо виходить більше
пропаренным, ніж смаженим, що набагато приємніше для шлунка.
Інгредієнти:

  • 300г яловичини
    (вирізки);
  • 1 цибулина;
  • 150мл вершків (20%
    жирності);
  • 1ст.л. борошна;
  • 1ст.л. томатною
    пасти;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 2ст.л. вершкового
    масла;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:
1. М’ясо ретельно промити, видалити плівку і
прожилки;
2. Нарізати яловичину шматочками по 5 см в
довжину і в товщину 1см;
3. Очистити цибулю, нарізати великими
півкільцями;
4. Мультиварку включити, вибрати режим
«Випічка», розтопити в чаші вершкове масло;
5. Кожен шматочок м’яса
обваляти в борошні і викласти в
мультиварку, готувати 30 хвилин;
6. Додати цибулю і випікати ще 10 хвилин при
відкритій кришці;
7. Висипати до м’яса 1 столову ложку борошна,
посолити і обсмажувати 5 хвилин, постійно помішуючи;
8. Додати томатну пасту і вершки,
ретельно перемішати;
9. Протушкувати страву протягом 10 хвилин,
готовий бефстроганов посипати зеленню.