Банановий пиріг

Сирно-банановий пиріг зі сметаною в мультиварці

Це не найпростіший рецепт приготування пирога, але десерт з нього виходить дійсно стоїть. Ніжна начинка з сиру, сметани і бананів нікого не залишить байдужим. Після того, як пиріг буде готовий і трохи постоїть під кришкою, потрібно дати йому охолонути перед подачею на стіл.
Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • 1 склянка сметани;
  • 5 яєць;
  • 500 г сиру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 80 г вершкового масла;
  • ½ Лимона;
  • 2 банана;
  • 2 ст. л. какао;
  • 2 ст. л. молока;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску розбити 2 яйця, додати 2 столові ложки цукру і розтерти.
  • Всипати просіяне борошно, розпушувач і ванілін.
  • Масло підігріти до кімнатної температури і додати в миску, замісити тісто.
  • Каструлю мультиварки з усіх сторін змастити вершковим маслом.
  • Викласти тісто, розподілити його по чаші, зробити бортики.
  • У ємність блендера викласти сир, яйця, що залишилися, сметану і повний стакан цукру.
  • Збити вміст блендера в однорідну масу і перекласти в окрему миску.
  • Замість отриманої суміші, ємність викласти дрібно нарізаний банан.
  • Видавити на банани сік половинки лимона, збити.
  • Перекласти бананову начинку до сиру, перемішати.
  • Залити вміст миски поверх тіста.
  • Включити мультиварку в режим «Випічка», готувати пиріг 1 годину 20 хвилин.
  • Дати пирогу настоятися під закритою кришкою 1 годину.
  • У каструльку налити молоко, додати 2 ложки цукру і какао, перемішати.
  • Глазур закип’ятити, зняти з плити і остудити.
  • Залити глазур’ю пиріг.