Сирно-банановий пиріг зі сметаною в мультиварці
Це не найпростіший рецепт приготування пирога, але десерт з нього виходить дійсно стоїть. Ніжна начинка з сиру, сметани і бананів нікого не залишить байдужим. Після того, як пиріг буде готовий і трохи постоїть під кришкою, потрібно дати йому охолонути перед подачею на стіл.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 1 ½ склянки цукру;
- 1 склянка сметани;
- 5 яєць;
- 500 г сиру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 80 г вершкового масла;
- ½ Лимона;
- 2 банана;
- 2 ст. л. какао;
- 2 ст. л. молока;
- Ванілін.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску розбити 2 яйця, додати 2 столові ложки цукру і розтерти.
- Всипати просіяне борошно, розпушувач і ванілін.
- Масло підігріти до кімнатної температури і додати в миску, замісити тісто.
- Каструлю мультиварки з усіх сторін змастити вершковим маслом.
- Викласти тісто, розподілити його по чаші, зробити бортики.
- У ємність блендера викласти сир, яйця, що залишилися, сметану і повний стакан цукру.
- Збити вміст блендера в однорідну масу і перекласти в окрему миску.
- Замість отриманої суміші, ємність викласти дрібно нарізаний банан.
- Видавити на банани сік половинки лимона, збити.
- Перекласти бананову начинку до сиру, перемішати.
- Залити вміст миски поверх тіста.
- Включити мультиварку в режим «Випічка», готувати пиріг 1 годину 20 хвилин.
- Дати пирогу настоятися під закритою кришкою 1 годину.
- У каструльку налити молоко, додати 2 ложки цукру і какао, перемішати.
- Глазур закип’ятити, зняти з плити і остудити.
- Залити глазур’ю пиріг.