Шоколадно-банановий пиріг в духовці
Якщо ласун всередині вас давно не відчував себе щасливим, саме час готувати бананово-шоколадне ласощі. У цьому пирозі не тільки чудова начинка, але гідне прикраса з вершково-шоколадної глазурі. Крім того, можна посипати страву подрібненими волоськими горішками.
Інгредієнти:
- 400 г цукру;
- 200 г чорного шоколаду;
- 250 г борошна;
- 75 г какао;
- 2 яйця;
- 2 банана;
- 240 мл води;
- 180 мл вершків;
- 120 мл молока;
- 120 мл соняшникової олії;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1 ½ ч. л. розпушувача;
- 1 ½ ч. л. соди;
- 1 ½ ч. л. ваніліну;
- ½ Ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- В одній глибокій тарілці з’єднати борошно, розпушувач, какао, сіль і соду.
- Банани розім’яти виделкою, викласти в окрему мисочку.
- Додати до бананів яйця, соняшникову олію, ванілін, воду і молоко. Збити за допомогою віночка або міксера.
- З’єднати вміст обох тарілок, збити міксером.
- Форму для випічки змастити маслом, застелити пекарської папером.
- Отримане тісто вилити на деко, поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
- Запікати пиріг 45 хвилин, потім остудити.
- У глибоку тарілку викласти шоколад, поламавши його на шматочки.
- Вершки вилити в каструльку, додати вершкове масло і довести до кипіння.
- Залити гарячими вершками шоколад, відставити на 5 хвилин.
- Вміст тарілки перемішати і збити віночком.
- Щедро обмазати шоколадною сумішшю пиріг зі всіх сторін.