Банановий пиріг

Шоколадно-банановий пиріг в духовці

Якщо ласун всередині вас давно не відчував себе щасливим, саме час готувати бананово-шоколадне ласощі. У цьому пирозі не тільки чудова начинка, але гідне прикраса з вершково-шоколадної глазурі. Крім того, можна посипати страву подрібненими волоськими горішками.
Інгредієнти:

  • 400 г цукру;
  • 200 г чорного шоколаду;
  • 250 г борошна;
  • 75 г какао;
  • 2 яйця;
  • 2 банана;
  • 240 мл води;
  • 180 мл вершків;
  • 120 мл молока;
  • 120 мл соняшникової олії;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ½ ч. л. розпушувача;
  • 1 ½ ч. л. соди;
  • 1 ½ ч. л. ваніліну;
  • ½ Ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • В одній глибокій тарілці з’єднати борошно, розпушувач, какао, сіль і соду.
  • Банани розім’яти виделкою, викласти в окрему мисочку.
  • Додати до бананів яйця, соняшникову олію, ванілін, воду і молоко. Збити за допомогою віночка або міксера.
  • З’єднати вміст обох тарілок, збити міксером.
  • Форму для випічки змастити маслом, застелити пекарської папером.
  • Отримане тісто вилити на деко, поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
  • Запікати пиріг 45 хвилин, потім остудити.
  • У глибоку тарілку викласти шоколад, поламавши його на шматочки.
  • Вершки вилити в каструльку, додати вершкове масло і довести до кипіння.
  • Залити гарячими вершками шоколад, відставити на 5 хвилин.
  • Вміст тарілки перемішати і збити віночком.
  • Щедро обмазати шоколадною сумішшю пиріг зі всіх сторін.