Ажурні млинці

Ажурні млинці на молоці з окропом

Заварне тісто для млинців є одним з найпопулярніших у сучасних господинь. На приготування йде буквально 5 хвилин, а ось млинці виходять тонкими, ажурними і дуже смачними. Кількість цукру можна відрегулювати на свій смак, орієнтуючись на передбачувану начинку. Борошна може знадобитися трохи більше. Потрібно довести тісто для ажурних млинців до консистенції жирної сметани. Перед тим як додавати молоко, нагрійте його до кімнатної температури.
Інгредієнти:

  • 1 1/2 склянки борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 2 яйця;
  • 1 стакан води;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • Яйця розбити в глибоку миску, туди ж висипати сіль і цукор, все збити з допомогою міксера.
  • Влити в отриману яєчну масу молоко і перемішати до однорідної консистенції.
  • Ввести муку, постійно помішуючи тісто.
  • Воду закип’ятити і відразу ж додати в тісто, ретельно перемішати.
  • Розжарити сковорідку, змастити рослинним маслом.
  • Виливати невелику кількість тіста і розподіляти його по сковороді круговими рухами.
  • Обсмажити ажурні млинці з двох боків до рум’яності, потім скласти стопкою і дати настоятися 15 хвилин.