Ажурні млинці

Ажурні млинці на кефірі з пляшки

Ажурні млинці на кефірі з пляшки обов’язково привернуть увагу гостей, а також викличуть шквал емоцій у малюків. Розібравшись, як робити візерунки з тіста на сковороді, ви зможете малювати абсолютно будь-які малюнки, створюючи тим самим справжні кулінарні шедеври. Зазвичай такі ажурні млинці використовують без начинки. Можна полити їх сиропом, медом, згущеним молоком або варенням. При бажанні можна змішувати всі інгредієнти для тіста відразу в пляшці, просто помістивши їх у тару з допомогою воронки і гарненько збовтавши.
Інгредієнти:

  • 10 ст. л. борошна;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 600 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Трохи збити яйця з сіллю і цукром, додати до них кефір і розмішати до однорідності.
  • Ввести в тісто для ажурних млинців борошно, продовжуючи помішувати.
  • До решти інгредієнтів додати олію і ще раз добре перемішати.
  • Коли тісто стане однорідним і буде нагадувати по консистенції густу сметану, з допомогою воронки перелити його в пластикову пляшку відповідного розміру.
  • Закрити пляшку кришкою, в середині кришки зробити невеликий отвір за допомогою ножа.
  • На сковороді розігріти рослинне масло і швидко «намалювати» тестом бажаний візерунок (просто видавлювати тісто з пляшки крізь отвір, задаючи потрібний напрямок).
  • Обсмажити ажурний млинець з двох сторін до золотистого кольору.