Заварне тісто

Дріжджове заварне тісто для солодких пиріжків

Фото дріжджового заварного тіста для солодких пиріжків

Дріжджове тісто добре підійде для солодкої випічки з фруктовими начинками. Дріжджі можна взяти свіжі, але тоді їх потрібно розвести окремо в теплій воді або молоці. До речі, половину води також можна замінити молоком. Для пісних пиріжків з рецепту видаляють яєчні жовтки.
Інгредієнти:

  • 650 г борошна;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 400 мл води;
  • 2 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 яйця.

Спосіб приготування:

  • 100 г борошна змішати з цукром і сіллю в каструльці.
  • Влити до них рослинне масло і 200 мл окропу, добре перемішати.
  • Дати суміші трохи охолонути, потім додати дріжджі і 200 мл теплої води (не окропу!).
  • Жовтки відокремити від білків, додати в загальну посуд і ще раз перешкодити.
  • Борошно висипати в глибоку миску, зверху вилити отриману суміш.
  • Замісити еластичне гладке тісто і розділити на порційні шматочки (приблизно по 50 г на один пиріжок).
  • Кожен шматочок скачати в кулю і дати їм підійди 5 хвилин.

Тепер ви знаєте, як приготувати заварне тісто. Приємного апетиту!
Заварне тісто – це основа багатьох смачних страв, починаючи від випічки і закінчуючи варениками і пельменями. Готується воно дуже просто, при цьому вимагає мінімуму інгредієнтів. Якщо ви вперше вирішили спробувати той чи інший рецепт цієї страви, краще прочитати поради від досвідчених кулінарів, як зробити заварне тісто:

  • Кількість борошна в рецептах може бути не точним. Потрібно уважно стежити, щоб тісто виходило м’яким, але не в’язким;
  • Під час приготування на плиті можуть утворюватися грудочки, але додатися ідеальної однорідності не варто – тісто прийме потрібний вигляд під час подальшої обробки;
  • Якщо ви вливаєте в окріп борошно, почніть вимішувати тісто ложкою, інакше ризикуєте обпалити руки;
  • Заварне тісто місити потрібно досить довго. Для отримання правильної консистенції знадобиться 15-20 хвилин;
  • Щоб було простіше місити тісто, руки потрібно іноді змочувати рослинним маслом, а саме тісто рясно присипати борошном;
  • Під час обминки може знадобитися ще близько половини склянки борошна;
  • Якщо в рецепті присутні яйця, то їх потрібно додавати тільки тоді, коли тісто вже охолоне. Інакше вони просто можуть зваритися.