Дріжджове заварне тісто для солодких пиріжків
Фото дріжджового заварного тіста для солодких пиріжків
Дріжджове тісто добре підійде для солодкої випічки з фруктовими начинками. Дріжджі можна взяти свіжі, але тоді їх потрібно розвести окремо в теплій воді або молоці. До речі, половину води також можна замінити молоком. Для пісних пиріжків з рецепту видаляють яєчні жовтки.
Інгредієнти:
- 650 г борошна;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 400 мл води;
- 2 ч. л. сухих дріжджів;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 3 яйця.
Спосіб приготування:
- 100 г борошна змішати з цукром і сіллю в каструльці.
- Влити до них рослинне масло і 200 мл окропу, добре перемішати.
- Дати суміші трохи охолонути, потім додати дріжджі і 200 мл теплої води (не окропу!).
- Жовтки відокремити від білків, додати в загальну посуд і ще раз перешкодити.
- Борошно висипати в глибоку миску, зверху вилити отриману суміш.
- Замісити еластичне гладке тісто і розділити на порційні шматочки (приблизно по 50 г на один пиріжок).
- Кожен шматочок скачати в кулю і дати їм підійди 5 хвилин.
Тепер ви знаєте, як приготувати заварне тісто. Приємного апетиту!
Заварне тісто – це основа багатьох смачних страв, починаючи від випічки і закінчуючи варениками і пельменями. Готується воно дуже просто, при цьому вимагає мінімуму інгредієнтів. Якщо ви вперше вирішили спробувати той чи інший рецепт цієї страви, краще прочитати поради від досвідчених кулінарів, як зробити заварне тісто:
- Кількість борошна в рецептах може бути не точним. Потрібно уважно стежити, щоб тісто виходило м’яким, але не в’язким;
- Під час приготування на плиті можуть утворюватися грудочки, але додатися ідеальної однорідності не варто – тісто прийме потрібний вигляд під час подальшої обробки;
- Якщо ви вливаєте в окріп борошно, почніть вимішувати тісто ложкою, інакше ризикуєте обпалити руки;
- Заварне тісто місити потрібно досить довго. Для отримання правильної консистенції знадобиться 15-20 хвилин;
- Щоб було простіше місити тісто, руки потрібно іноді змочувати рослинним маслом, а саме тісто рясно присипати борошном;
- Під час обминки може знадобитися ще близько половини склянки борошна;
- Якщо в рецепті присутні яйця, то їх потрібно додавати тільки тоді, коли тісто вже охолоне. Інакше вони просто можуть зваритися.