Заварне тісто для чебуреків з горілкою
Фото заварного тіста для чебуреків з горілкою
Заварне тісто дозволяє отримати більш пористі і ніжні чебуреки. В їх рецепт традиційно входить невелика кількість горілки, щоб пиріжки стали ще більш хрусткими. Вимішувати тісто для чебуреків потрібно довго, не менше 15 хвилин.
Інгредієнти:
- 8 склянок борошна;
- 2 яйця (жовтки);
- 2 ст. л. горілки;
- 2 склянки води;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Воду влити в каструлю і довести до кипіння.
- Додати цукор і сіль, перешкодити.
- Туди ж влити рослинне масло і різким рухом всипати 1 склянку борошна.
- Зняти каструлю з вогню, добре перемішати вміст.
- Коли отримана маса охолоне, додати в неї жовтки і горілку.
- Поступово всипати решту борошна, вимішуючи тісто спочатку в каструльці, а потім на обробній дошці.
- Накрити тісто бавовняною тканиною або серветкою і залишити на 1 годину.