Заварне тісто

Заварне тісто для чебуреків з горілкою

Фото заварного тіста для чебуреків з горілкою

Заварне тісто дозволяє отримати більш пористі і ніжні чебуреки. В їх рецепт традиційно входить невелика кількість горілки, щоб пиріжки стали ще більш хрусткими. Вимішувати тісто для чебуреків потрібно довго, не менше 15 хвилин.
Інгредієнти:

  • 8 склянок борошна;
  • 2 яйця (жовтки);
  • 2 ст. л. горілки;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Воду влити в каструлю і довести до кипіння.
  • Додати цукор і сіль, перешкодити.
  • Туди ж влити рослинне масло і різким рухом всипати 1 склянку борошна.
  • Зняти каструлю з вогню, добре перемішати вміст.
  • Коли отримана маса охолоне, додати в неї жовтки і горілку.
  • Поступово всипати решту борошна, вимішуючи тісто спочатку в каструльці, а потім на обробній дошці.
  • Накрити тісто бавовняною тканиною або серветкою і залишити на 1 годину.