Заварне тісто

Заварне тісто для вареників і мантів

Фото заварного тіста для вареників і мантів

Це мабуть самий простий рецепт тіста для вареників, пельменів і мантів. Мінімальна кількість інгредієнтів дозволяє приготувати улюблену страву навіть з порожнім холодильником. Тісто абсолютно нейтральне, тому начинку можна використовувати будь-яку.
Інгредієнти:

  • 150 мл води;
  • 250 г борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіяти і висипати гіркою в глибоку миску.
  • Зверху зробити невелике поглиблення і залити туди масло, трохи перешкодити ложкою.
  • Воду закип’ятити і посолити.
  • Влити окріп в той же поглиблення і швидко починати замішувати тісто ложкою.
  • Коли маса трохи охолоне, продовжувати вимішувати руками до отримання однорідного еластичного тіста.
  • Миску з тістом накрити рушником і залишити на півгодини, після чого можна приступати до ліплення.