Заварне тісто для вареників і мантів
Фото заварного тіста для вареників і мантів
Це мабуть самий простий рецепт тіста для вареників, пельменів і мантів. Мінімальна кількість інгредієнтів дозволяє приготувати улюблену страву навіть з порожнім холодильником. Тісто абсолютно нейтральне, тому начинку можна використовувати будь-яку.
Інгредієнти:
- 150 мл води;
- 250 г борошна;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти і висипати гіркою в глибоку миску.
- Зверху зробити невелике поглиблення і залити туди масло, трохи перешкодити ложкою.
- Воду закип’ятити і посолити.
- Влити окріп в той же поглиблення і швидко починати замішувати тісто ложкою.
- Коли маса трохи охолоне, продовжувати вимішувати руками до отримання однорідного еластичного тіста.
- Миску з тістом накрити рушником і залишити на півгодини, після чого можна приступати до ліплення.