Засолювання зелених помідорів на зиму

Засолювання зелених помідорів холодним способом на зиму в банках

Засолювання холодним способом багатьом господиням здається найбільш простим варіантом заготівлі зелених помідорів на зиму. Послідовність додавання зелені залежить лише від побажань кулінара. У будь-якому випадку, плоди добре напитаются всіма ароматами. Тим не менш краще розподілити листя рівномірно по всій банку, не групуючи їх в одному місці.
Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів;
  • 30 г кропу;
  • 1 ½ ст. л. солі;
  • 3 лаврових листа;
  • 2 листків смородини;
  • 2 листки вишні;
  • 2 ½ ст. л. цукру;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 1 л води;
  • 15 г сухої гірчиці.

Спосіб приготування:

  • Промити помідори і викласти їх у чисті банки.
  • Між помідорами додавати в банки листи смородини, вишні і лавра, а також зелень кропу.
  • Закип’ятити воду, розчинити в ній сіль і цукор, додати горошини чорного перцю.
  • Зняти розсіл з вогню і висипати в нього суху гірчицю, перешкодити і повністю остудити.
  • Залити розсолом розсолом помідори, закрити банки силіконовими кришками.
  • Дати помідорів настоятися в прохолодному місці 2-3 дні.
  • Готові помідори можна відразу подавати до столу або продовжувати зберігати в холоді.

Тепер ви знаєте, як готувати засолку зелених помідорів на зиму. Приємного апетиту!
Засолювання зелених помідорів на зиму – це дуже захоплюючий процес, який не здасться складним навіть початківцям кулінарам. При цьому ви відразу ж отримаєте великий запас смачних овочів, який збережуть в собі всі вітаміни на тривалий термін. Щоб ще краще запам’ятати, як солити зелені помідори на зиму, варто прочитати кілька корисних рекомендацій щодо консервації:

  • Для обробки бочок перед засолкою помідорів використовуйте розчин з води і соди. На 30 л води необхідно 100 г соди;
  • Вибирайте для засолювання цілі невеликі плоди, без вм’ятин та інших дефектів. Найкраще, щоб вони без праці поміщалися в баночку і їх не довелося розрізати;
  • Укладаючи помідори в банку, бочку або відро, намагайтеся залишати якомога менше порожнього простору;
  • Якщо хочете трохи прискорити процес засолювання, зробіть на кінчиках помідорів хрестоподібні надрізи.