Засолювання зелених помідорів холодним способом на зиму в банках
Засолювання холодним способом багатьом господиням здається найбільш простим варіантом заготівлі зелених помідорів на зиму. Послідовність додавання зелені залежить лише від побажань кулінара. У будь-якому випадку, плоди добре напитаются всіма ароматами. Тим не менш краще розподілити листя рівномірно по всій банку, не групуючи їх в одному місці.
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів;
- 30 г кропу;
- 1 ½ ст. л. солі;
- 3 лаврових листа;
- 2 листків смородини;
- 2 листки вишні;
- 2 ½ ст. л. цукру;
- 6 горошин чорного перцю;
- 1 л води;
- 15 г сухої гірчиці.
Спосіб приготування:
- Промити помідори і викласти їх у чисті банки.
- Між помідорами додавати в банки листи смородини, вишні і лавра, а також зелень кропу.
- Закип’ятити воду, розчинити в ній сіль і цукор, додати горошини чорного перцю.
- Зняти розсіл з вогню і висипати в нього суху гірчицю, перешкодити і повністю остудити.
- Залити розсолом розсолом помідори, закрити банки силіконовими кришками.
- Дати помідорів настоятися в прохолодному місці 2-3 дні.
- Готові помідори можна відразу подавати до столу або продовжувати зберігати в холоді.
Тепер ви знаєте, як готувати засолку зелених помідорів на зиму. Приємного апетиту!
Засолювання зелених помідорів на зиму – це дуже захоплюючий процес, який не здасться складним навіть початківцям кулінарам. При цьому ви відразу ж отримаєте великий запас смачних овочів, який збережуть в собі всі вітаміни на тривалий термін. Щоб ще краще запам’ятати, як солити зелені помідори на зиму, варто прочитати кілька корисних рекомендацій щодо консервації:
- Для обробки бочок перед засолкою помідорів використовуйте розчин з води і соди. На 30 л води необхідно 100 г соди;
- Вибирайте для засолювання цілі невеликі плоди, без вм’ятин та інших дефектів. Найкраще, щоб вони без праці поміщалися в баночку і їх не довелося розрізати;
- Укладаючи помідори в банку, бочку або відро, намагайтеся залишати якомога менше порожнього простору;
- Якщо хочете трохи прискорити процес засолювання, зробіть на кінчиках помідорів хрестоподібні надрізи.