Засолювання зелених помідорів на зиму

Засолювання зелених помідорів без оцту на зиму в бочці

Якщо у вас під рукою виявиться містка бочка, ви зможете заготовити смачні зелені помідори на всю зиму вперед! Вони стануть відмінним доповненням будь-якої трапези, прикрасять салати, перші і другі страви. Із зазначених інгредієнтів ви отримаєте приблизно 10 кг готових солоних помідорів. Якщо листочки вишні або смородини самі по собі невеликі, можете їх додатково не подрібнювати – кладіть у бочку.
Інгредієнти:

  • 11 кг зелених помідорів;
  • 50 г петрушки;
  • 5 г селери;
  • 5 г хрону;
  • 200 г кропу;
  • 700 г солі;
  • 100 г листя чорної смородини;
  • 50 г листя вишні;
  • 7 л води;
  • 15 г червоного меленого перцю;
  • 30 г часнику.

Спосіб приготування:

  • Крупно нарізати кріп, петрушку, хрін і селеру.
  • Листя смородини і вишні порвати руками на великі шматочки.
  • Подрібнити часник і червоний перець.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти між собою, розділити отриману суміш на 2 рівні частини.
  • Першу половину утрамбувати на дно діжки.
  • Промити помідори і викласти їх на шар з листя і приправ.
  • Поверх овочів покласти другу половину зелені.
  • Воду змішати з сіллю, прогріти до розчинення кристалів.
  • Залити розсолом помідори, накрити дерев’яним колом і поставити гніт.
  • Залишити помідори під гнітом на 45 днів, потім переставити в прохолодне місце.