Засолювання зелених помідорів без оцту на зиму в бочці
Якщо у вас під рукою виявиться містка бочка, ви зможете заготовити смачні зелені помідори на всю зиму вперед! Вони стануть відмінним доповненням будь-якої трапези, прикрасять салати, перші і другі страви. Із зазначених інгредієнтів ви отримаєте приблизно 10 кг готових солоних помідорів. Якщо листочки вишні або смородини самі по собі невеликі, можете їх додатково не подрібнювати – кладіть у бочку.
Інгредієнти:
- 11 кг зелених помідорів;
- 50 г петрушки;
- 5 г селери;
- 5 г хрону;
- 200 г кропу;
- 700 г солі;
- 100 г листя чорної смородини;
- 50 г листя вишні;
- 7 л води;
- 15 г червоного меленого перцю;
- 30 г часнику.
Спосіб приготування:
- Крупно нарізати кріп, петрушку, хрін і селеру.
- Листя смородини і вишні порвати руками на великі шматочки.
- Подрібнити часник і червоний перець.
- Змішати всі підготовлені інгредієнти між собою, розділити отриману суміш на 2 рівні частини.
- Першу половину утрамбувати на дно діжки.
- Промити помідори і викласти їх на шар з листя і приправ.
- Поверх овочів покласти другу половину зелені.
- Воду змішати з сіллю, прогріти до розчинення кристалів.
- Залити розсолом помідори, накрити дерев’яним колом і поставити гніт.
- Залишити помідори під гнітом на 45 днів, потім переставити в прохолодне місце.