Заливний пиріг з капустою

Заливний пиріг з капустою і фаршем, приготований на майонезі

Такий пиріг – це свіжа і цікава ідея для вечері. Їм можна нагодувати навіть самих голодних домочадців. Фарш краще всього вибрати змішаний з свинини і яловичини і приготувати його самостійно. Втім, і з куркою пиріг вийде досить смачним і соковитим. Крім петрушки і кропу можна також додати в начинку зелений лук.
Інгредієнти:

  • 1 стакан майонезу;
  • 400 г капусти;
  • 400 р м’ясного фаршу;
  • 1 склянку кефіру;
  • 12 ст. л. борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. соди;
  • ½ Пучка зелені;
  • 20 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нашаткувати капусту і викласти її в глибоку сковороду.
  • Додати невелику кількість води, після закипання капусту проварити кілька хвилин.
  • Готову капусту викласти на друшляк і дати воді стекти.
  • Фарш обсмажити до готовності на рослинному маслі, додати спеції за смаком.
  • Подрібнити зелень, змішати її з м’ясом і капустою.
  • З’єднати в глибокій мисці майонез і кефір, до них висипати соду і вбити яйця.
  • Змішати все до однорідності, вести просіяне борошно і все збити на повільних обертах міксера.
  • Змастити форму для випічки маслом, вилити в неї половину тіста, потім викласти зверху начинку.
  • Залити начинку тістом, що залишилося, розрівняти.
  • Поставити пиріг в холодну духовку і встановити температуру до 180 градусів.
  • Випікати 30 хвилин.