Заливний пиріг з капустою і фаршем, приготований на майонезі
Такий пиріг – це свіжа і цікава ідея для вечері. Їм можна нагодувати навіть самих голодних домочадців. Фарш краще всього вибрати змішаний з свинини і яловичини і приготувати його самостійно. Втім, і з куркою пиріг вийде досить смачним і соковитим. Крім петрушки і кропу можна також додати в начинку зелений лук.
Інгредієнти:
- 1 стакан майонезу;
- 400 г капусти;
- 400 р м’ясного фаршу;
- 1 склянку кефіру;
- 12 ст. л. борошна;
- 3 яйця;
- 1 ч. л. соди;
- ½ Пучка зелені;
- 20 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нашаткувати капусту і викласти її в глибоку сковороду.
- Додати невелику кількість води, після закипання капусту проварити кілька хвилин.
- Готову капусту викласти на друшляк і дати воді стекти.
- Фарш обсмажити до готовності на рослинному маслі, додати спеції за смаком.
- Подрібнити зелень, змішати її з м’ясом і капустою.
- З’єднати в глибокій мисці майонез і кефір, до них висипати соду і вбити яйця.
- Змішати все до однорідності, вести просіяне борошно і все збити на повільних обертах міксера.
- Змастити форму для випічки маслом, вилити в неї половину тіста, потім викласти зверху начинку.
- Залити начинку тістом, що залишилося, розрівняти.
- Поставити пиріг в холодну духовку і встановити температуру до 180 градусів.
- Випікати 30 хвилин.