Заливний пиріг з капустою

Заливний пиріг з капустою на сметані в мультиварці

На сметані пиріг виходить особливо ніжним. При цьому жирність продукту не така вже й важлива – якщо сметана рідка, потрібно буде просто додати трохи більше борошна. При цьому тісто з нежирної сметаною і капустяної начинкою цілком можна вважати дієтичної випічкою. Час приготування може трохи відрізнятися залежно від використовуваної моделі мультиварки. Краще періодично перевіряти готовність пирога сірником або зубочисткою.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки сметани;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 300 г капусти;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати цибулю і нашаткувати капусту.
  • Викласти овочі в каструлю і смажити 10 хвилин в режимі «Випічка» (попередньо змастити чашу мультиварки рослинним маслом).
  • Загасити цибулю з капустою ще 15 хвилин в режимі «Гасіння» під закритою кришкою.
  • Борошно просіяти в глибоку миску, додати сметану, трохи солі і яйця.
  • Всипати в тісто розпушувач і змішати все до однорідності.
  • Отриманим тестом залити начинку, коли вона буде готова.
  • Готувати пиріг з капустою 50 хвилин в режимі «Випічка».

Тепер ви знаєте, як готувати заливний пиріг з капустою. Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою – це настільки просто, що такий спосіб випічки, напевно, стане одним з найулюбленіших для кожного кулінара. Особливо смачним вийде це блюдо зі свіжою овочевою начинкою, яку можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами. Достатньо один раз прочитати, як приготувати заливний пиріг з капустою, щоб розібратися в тонкощах цього ласощі. Також в цьому допоможуть наступні поради:

  • Перевіряти заливний пиріг на готовність можна за допомогою дерев’яної шпажки – проткнути їй тісто і переконатися, що паличка не волога;
  • Заливний пиріг з капустою можна зробити низькокалорійним, якщо приготувати тісто на знежиреному кефірі. При цьому не варто додавати в начинку жирне м’ясо або гриби. Якщо захочеться урізноманітнити страву, то кращим варіантом стане фарш з філе індички;
  • Тісто для заливного пирога по густоті повинно бути приблизно таким же, як для оладок. Для цього потрібно борошно додавати не відразу, а поступово, щоб контролювати консистенцію тесту;
  • Оскільки заливний пиріг зазвичай передбачає наявність кисломолочних продуктів, то для пишноти досить буде додати в тісто ложечку соди.