Здобна лінива ватрушка з сиром
Якщо принципом вашої домашньої кухні є простота, то з усіх видів ватрушок найкращим варіантом вибору буде ледача ватрушка з сиром.
Цей рецепт підходить для початківців господарок, а також у ситуаціях, коли необхідно приготувати якесь частування з великою швидкістю, коли гості вже на порозі”.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 1 склянка;
- Цукор – 0,5 склянки;
- Сметана домашня – 0,5 склянки;
- Яйце – 3 шт;
- Пекарський порошок – 10 г;
- Ванільний цукор – 10 р.
Для начинки:
- Сир – 0,5 кг;
- Яйця – 2 шт;
- Цукор – 0,5 склянки;
- Курага – 150 г;
- Манка – 1 ст. л.
- Можна додати інші сухофрукти.
Спосіб приготування:
- Яйця гарненько збиваємо з цукром. Після чого додаємо сметану з ваніліном, розпушувачем і просіяним борошном. Замішуємо тісто.
- У сир додаємо яйця і всипаємо цукром, потім додаємо маную крупу і мелконарезанного курагу.
- Викладаємо тісто (2/3) у змащену будь-яким маслом форму.
- Зверху – шар сирної начинки.
- Накриваємо верхнім шаром тесту, залишивши відкритою середину ватрушки.
- Випікаємо 55 хвилин в розігрітій духовці (рекомендована температура 180 градусів).
Тепер ви знаєте, як готувати ватрушку з сиром. Приємного апетиту!
Додаткова корисна інформація для спрощення приготування ватрушок:
- Для приготування угорських ватрушок підходить і звичайне магазинне листкове тісто, але краще використовувати листково-дріжджове.
- В начинку можна додати родзинки, але лимон підходить краще, відрізняючи цю випічку від стандартних ватрушок.
- Сир беріть виключно сухий – в іншому випадку ваше начинка буде занадто рідкою.
- Для виправлення ситуації з рідкою начинкою додається ще 1 яйце.
- У всіх рецептах можна зменшити калорійність, якщо брати сир самої маленької жирності, а вершкове масло замінити маргарином.
- Ви можете готувати тісто, збільшивши норми продуктів у два рази, а потім половину отриманого напівфабрикату заморозити для наступної випічки, заощадивши свій час в майбутньому.
- Можна домогтися альтернативного смаку, якщо покласти тісто і начинку у велику форму, більш тонким шаром. Час випічки при цьому завжди слід зменшувати.