Ватрушки з сиром

Здобна лінива ватрушка з сиром

Якщо принципом вашої домашньої кухні є простота, то з усіх видів ватрушок найкращим варіантом вибору буде ледача ватрушка з сиром.
Цей рецепт підходить для початківців господарок, а також у ситуаціях, коли необхідно приготувати якесь частування з великою швидкістю, коли гості вже на порозі”.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Сметана домашня – 0,5 склянки;
  • Яйце – 3 шт;
  • Пекарський порошок – 10 г;
  • Ванільний цукор – 10 р.

Для начинки:

  • Сир – 0,5 кг;
  • Яйця – 2 шт;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Курага – 150 г;
  • Манка – 1 ст. л.
  • Можна додати інші сухофрукти.

Спосіб приготування:

  • Яйця гарненько збиваємо з цукром. Після чого додаємо сметану з ваніліном, розпушувачем і просіяним борошном. Замішуємо тісто.
  • У сир додаємо яйця і всипаємо цукром, потім додаємо маную крупу і мелконарезанного курагу.
  • Викладаємо тісто (2/3) у змащену будь-яким маслом форму.
  • Зверху – шар сирної начинки.
  • Накриваємо верхнім шаром тесту, залишивши відкритою середину ватрушки.
  • Випікаємо 55 хвилин в розігрітій духовці (рекомендована температура 180 градусів).

Тепер ви знаєте, як готувати ватрушку з сиром. Приємного апетиту!
Додаткова корисна інформація для спрощення приготування ватрушок:

  • Для приготування угорських ватрушок підходить і звичайне магазинне листкове тісто, але краще використовувати листково-дріжджове.
  • В начинку можна додати родзинки, але лимон підходить краще, відрізняючи цю випічку від стандартних ватрушок.
  • Сир беріть виключно сухий – в іншому випадку ваше начинка буде занадто рідкою.
  • Для виправлення ситуації з рідкою начинкою додається ще 1 яйце.
  • У всіх рецептах можна зменшити калорійність, якщо брати сир самої маленької жирності, а вершкове масло замінити маргарином.
  • Ви можете готувати тісто, збільшивши норми продуктів у два рази, а потім половину отриманого напівфабрикату заморозити для наступної випічки, заощадивши свій час в майбутньому.
  • Можна домогтися альтернативного смаку, якщо покласти тісто і начинку у велику форму, більш тонким шаром. Час випічки при цьому завжди слід зменшувати.