Угорська дріжджова ватрушка з сиром
Дуже ефектні порційні угорські ватрушки з сиром підходять як для затишних сімейних обідів з чаюванням, так і для гідного прийому гостей. Благородний аромат лимонної цедри робить цей вид ватрушок особливим, виділяючи їх в своїй групі хлібо-булочних виробів.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 500 г;
- Сухі дріжджі миттєві – 8 г;
- Молоко фермерське – 300 мл;
- Яйця (тільки жовтки) – 2 шт;
- Цукор – 130 г;
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир (суха) – 400 г;
- Цукор – 100 г;
- Яйця – 2 шт;
- Манка – 2 ст. л. (коли сир в начинці мокроват, то необхідно подвоїти кількість манної крупи);
- Лимонна цедра – 1 шт;
- Сік лимона – від 1/2 шт ;
- Яйце для змащування ватрушок;
- Цукрова пудра, необхідна для посипання готової випічки.
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто: дріжджі слід розчинити в розігрітій до температури тіла молоці, і залишаємо на чверть години для активізації опари.
- У додаткову миску просіваємо борошно, додаємо в неї цукор і жовтки з сіллю. Ретельно вимішуємо все, до повної однорідності.
- З’єднуємо борошняну частина з дріжджовий опарою.
- Вимішуємо однорідне еластичне тісто.
- На пару годин варто його залишити в досить теплому місці. Не допускаються протяги.
- А тим часом буде готуватися смачна начинка для цих ватрушок. Почнемо з лимонної цедри, яку треба натерти на крупній тертці.
- Перемішуємо віджатий сир з цукром, жовтками, манкою, сіллю, цедрою і соком лимона.
- Окремо збиваємо два білки до стану стійкої піни і дбайливо вмішуємо їх в іншу сирну масу.
- Тісто підійшло і готовий до подальшого використання.
- Стіл гарненько подпыляем борошном, і викладене тісто розкачуємо як можна тонше. Розрізаємо пласт на квадрати (стандартно на 16, але можливо розрізання і на більшу кількість порцій).
- Кожен квадрат злегка розкачуємо і додаємо близько столової ложки начинки. Потім міцно з’єднуємо кути по діагоналі.
- Підготовлені таким чином ватрушки викладаємо у змащену маслом жароміцну скляну форму. Залишаємо для вистоювання на чверть години.
- Змащуємо яйцем наші ватрушки. Ставимо їх у духовку, розігріту до температури близько 200 градусів, щоб випікати вироби протягом чверті години (можете додати 5 хвилин, орієнтуючись на особливості своєї духовки).
- Спечені угорські ватрушки трохи охолоджуємо.
- Присипаємо цукровою пудрою через ситечко.
Для того щоб полегшити процес випічки здоби з сиром (особливо,
коли у вас немає достатнього кулінарного досвіду), пропонуємо ознайомитися
з доданим нижче відео: