Ватрушки з сиром

Угорська дріжджова ватрушка з сиром

Дуже ефектні порційні угорські ватрушки з сиром підходять як для затишних сімейних обідів з чаюванням, так і для гідного прийому гостей. Благородний аромат лимонної цедри робить цей вид ватрушок особливим, виділяючи їх в своїй групі хлібо-булочних виробів.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно – 500 г;
  • Сухі дріжджі миттєві – 8 г;
  • Молоко фермерське – 300 мл;
  • Яйця (тільки жовтки) – 2 шт;
  • Цукор – 130 г;
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир (суха) – 400 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Манка – 2 ст. л. (коли сир в начинці мокроват, то необхідно подвоїти кількість манної крупи);
  • Лимонна цедра – 1 шт;
  • Сік лимона – від 1/2 шт ;
  • Яйце для змащування ватрушок;
  • Цукрова пудра, необхідна для посипання готової випічки.

Спосіб приготування:

  • Готуємо тісто: дріжджі слід розчинити в розігрітій до температури тіла молоці, і залишаємо на чверть години для активізації опари.
  • У додаткову миску просіваємо борошно, додаємо в неї цукор і жовтки з сіллю. Ретельно вимішуємо все, до повної однорідності.
  • З’єднуємо борошняну частина з дріжджовий опарою.
  • Вимішуємо однорідне еластичне тісто.
  • На пару годин варто його залишити в досить теплому місці. Не допускаються протяги.
  • А тим часом буде готуватися смачна начинка для цих ватрушок. Почнемо з лимонної цедри, яку треба натерти на крупній тертці.
  • Перемішуємо віджатий сир з цукром, жовтками, манкою, сіллю, цедрою і соком лимона.
  • Окремо збиваємо два білки до стану стійкої піни і дбайливо вмішуємо їх в іншу сирну масу.
  • Тісто підійшло і готовий до подальшого використання.
  • Стіл гарненько подпыляем борошном, і викладене тісто розкачуємо як можна тонше. Розрізаємо пласт на квадрати (стандартно на 16, але можливо розрізання і на більшу кількість порцій).
  • Кожен квадрат злегка розкачуємо і додаємо близько столової ложки начинки. Потім міцно з’єднуємо кути по діагоналі.
  • Підготовлені таким чином ватрушки викладаємо у змащену маслом жароміцну скляну форму. Залишаємо для вистоювання на чверть години.
  • Змащуємо яйцем наші ватрушки. Ставимо їх у духовку, розігріту до температури близько 200 градусів, щоб випікати вироби протягом чверті години (можете додати 5 хвилин, орієнтуючись на особливості своєї духовки).
  • Спечені угорські ватрушки трохи охолоджуємо.
  • Присипаємо цукровою пудрою через ситечко.

Для того щоб полегшити процес випічки здоби з сиром (особливо,
коли у вас немає достатнього кулінарного досвіду), пропонуємо ознайомитися
з доданим нижче відео: