Варення з винограду на зиму

Варення із чорного винограду ізабелла на зиму

Дуже простий рецепт для початківців кулінарів. Зазвичай для сиропу використовується звичайна вода, але якщо замінити її виноградним соком, варення вийде ще більш смачним і насиченим.Щоб зрозуміти, що варення готове, уважно подивіться на виноградинки. Якщо всі вони осіли на дно каструльки, можна сміливо знімати варення з плити і розливати по банках.
Інгредієнти:

  • 1 кг винограду;
  • 1 кг цукру;
  • 100 мл виноградного соку.
  • Спосіб приготування:
  • Виноградини промити, обсушити і скласти в емальовану каструльку.
  • Посипати плоди половиною цукру і залишити виноград на 10 годин.
  • В окремій каструльці з’єднати сік і цукор, що залишився, приготувати сироп.
  • Сироп остудити до кімнатної температури і залити в каструльку з виноградом.
  • Варити все на невеликому вогні до готовності.

Тепер ви знаєте, як готувати варення з винограду з кісточками на зиму. Приємного апетиту!
Варення з винограду – це прекрасна альтернатива іншим набридлим видів цих ласощів. Якщо ви ще ніколи не пробували цей десерт, він напевно справить на вас найприємніше враження і назавжди запишеться в обов’язкову програму зимової консервації. Щоб зрозуміти, як приготувати варення з винограду, потрібно просто прочитати рецепти і запам’ятати пару цікавих кулінарних нотаток:

  • Іноді кісточки у винограді трапляються досить дрібні, і витягти їх з сиропу з допомогою шумівки не так-то просто. У цьому випадку досвідчені кулінари рекомендують самостійно зробити ложечку з маленькими дірочками. Для цього достатньо гарячою голкою зробити отвори в пластиковій ложці;
  • Якщо варення вийшло недостатньо густим, можна проварити ще 10-15 хвилин. Або ж додати трохи желатину;
  • Зберігати варення можна при кімнатній температурі, в прохолодному місці і навіть в холодильнику. Якщо ви помітите, що зверху воно зіпсувалося, просто приберіть цей шар – під низом варення буде свіжим;
  • Для різноманітності можна поєднувати кілька видів винограду – всі вони варяться приблизно рівну кількість часу, тому це ніяк не позначиться на тривалості приготування. Також можна додати до винограду яблука.