Варення із чорного винограду ізабелла на зиму
Дуже простий рецепт для початківців кулінарів. Зазвичай для сиропу використовується звичайна вода, але якщо замінити її виноградним соком, варення вийде ще більш смачним і насиченим.Щоб зрозуміти, що варення готове, уважно подивіться на виноградинки. Якщо всі вони осіли на дно каструльки, можна сміливо знімати варення з плити і розливати по банках.
Інгредієнти:
- 1 кг винограду;
- 1 кг цукру;
- 100 мл виноградного соку.
- Спосіб приготування:
- Виноградини промити, обсушити і скласти в емальовану каструльку.
- Посипати плоди половиною цукру і залишити виноград на 10 годин.
- В окремій каструльці з’єднати сік і цукор, що залишився, приготувати сироп.
- Сироп остудити до кімнатної температури і залити в каструльку з виноградом.
- Варити все на невеликому вогні до готовності.
Тепер ви знаєте, як готувати варення з винограду з кісточками на зиму. Приємного апетиту!
Варення з винограду – це прекрасна альтернатива іншим набридлим видів цих ласощів. Якщо ви ще ніколи не пробували цей десерт, він напевно справить на вас найприємніше враження і назавжди запишеться в обов’язкову програму зимової консервації. Щоб зрозуміти, як приготувати варення з винограду, потрібно просто прочитати рецепти і запам’ятати пару цікавих кулінарних нотаток:
- Іноді кісточки у винограді трапляються досить дрібні, і витягти їх з сиропу з допомогою шумівки не так-то просто. У цьому випадку досвідчені кулінари рекомендують самостійно зробити ложечку з маленькими дірочками. Для цього достатньо гарячою голкою зробити отвори в пластиковій ложці;
- Якщо варення вийшло недостатньо густим, можна проварити ще 10-15 хвилин. Або ж додати трохи желатину;
- Зберігати варення можна при кімнатній температурі, в прохолодному місці і навіть в холодильнику. Якщо ви помітите, що зверху воно зіпсувалося, просто приберіть цей шар – під низом варення буде свіжим;
- Для різноманітності можна поєднувати кілька видів винограду – всі вони варяться приблизно рівну кількість часу, тому це ніяк не позначиться на тривалості приготування. Також можна додати до винограду яблука.