Варення з винограду на зиму

Варення з білого винограду з кісточками на зиму

Соковиті виноградини в духовці перетворяться в густе смачне варення, яке стане ще більш ароматним і цікавим з додаванням коричневого цукру і кориці. Кісточки при цьому стануть дуже м’якими, тому анітрохи не зіпсують ні смак, ні зовнішній вигляд страви. Якщо планується використовувати виноград для начинки пирогів, краще видалити кісточки вже після приготування. Зробити це буде набагато простіше.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг винограду;
  • 500 г цукру;
  • 250 г коричневого цукру;
  • 1 ч. л. кориці.

Спосіб приготування:

  • Виноград обібрати з гілочок, промити, обсушити і викласти у форму для випічки.
  • Посипати виноградини обома видами цукру і накрити форму фольгою.
  • Нагріти духовку до 150 градусів і запікати варення 30 хвилин.
  • Фольгу прибрати, додати до винограду корицю, перешкодити.
  • Залишити форму в духовці ще на 3 години при 170 градусах, періодично помішуючи варення.
  • Варення в гарячому вигляді розлити по банках, закрити кришками і прибрати на зберігання.