Юшка з щуки

Юшка з судака і щуки в мультиварці

Ні для кого не секрет, що найкраща посуд для юшки з щуки – це чавунний казанок. Ньому щука не кипить в бульйоні, а повільно нудиться. Такий же ефект досягається в домашніх умовах за допомогою мультиварки.
Інгредієнти:

  • 500 г риби (щука + судак);
  • 4 картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 50 г стебла селери;
  • 1 помідор;
  • Зелень;
  • Лавровий лист;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Рибу очистити, промити й нарізати на невеликі порційні шматочки.
  • Очистити овочі. Порізати картоплю великими кубиками, помідори – дрібними.
  • Морква нарізати кружечками, селера – скибочками, цибулю дрібно нашаткувати.
  • Всі овочі завантажити в чашу мультиварки, зверху викласти рибу.
  • Залити водою до самої верхньої позначки.
  • Посолити, поперчити, додати приправи за смаком.
  • Перешкодити і закрити кришку.
  • Виставити режим «Гасіння» і таймер на 1 годину.
  • Через 50 хвилин готування висипати в юшку дрібно нарізану зелень і додати 2 лаврових листа.
  • Перемкнути режим на «Підігрів» і дати супу настоятися 10 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати юшку з щуки. Приємного апетиту!
Юшка з щуки – це не просто рибний суп, а ціле зібрання різних ритуалів і традицій. На жаль, вдома втілити в життя більшість з них не вийде. Тим не менш, існує кілька секретів і про те, як приготувати щуку в домашніх умовах:

  • Якщо ви готуєте юшку з голови або хвоста щуки, їх потрібно брати тільки з свежеразделанной риби. Заморожені ці частини можуть зіпсувати смак страви;
  • Існує простий спосіб, як готувати юшку і при цьому постійно не видаляти пінку з бульйону. Для цього, коли вода закипить, її потрібно повністю злити і залити щуку знову;
  • Варити юшку потрібно на дуже маленькому вогні. Так суп вийде більш наваристий і багатий смаковими відтінками.
  • Чим жирніше щука, тим більше прянощів потрібно додавати в юшку;
  • Для приготування юшки можна використовувати будь-яку частину щуки. Підійде і голова, і хвіст, і філе. Після того, як риба отварится, всі кістки з супу потрібно видалити, залишивши тільки м’ясо.