Смачна домашня юшка з голови щуки
Коли з основної частини щуки вже зроблені котлетки, або запасів рибний фарш, нічого не залишається, як зварити з голови вуха. Також для цих цілей можна використовувати хвіст.
Інгредієнти:
- 1 голова щуки;
- 4 картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 50 г горілки;
- 1 ст. л. цукру;
- Зелень;
- Лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Видалити з голови щуки очі і зябра.
- Помістити голову в каструлю і залити холодною водою, варити на повільному вогні.
- Довести воду до кипіння, додати 1-2 лаврових листа, сіль і перець.
- Цибулю почистити і кинути в каструлю, не розрізаючи.
- Моркву і картоплю очистити, нарізати великими кубиками.
- Варену голову витягнути з бульйону і відокремити м’ясо.
- Засипати назад в каструлю шматочки м’яса без кісток і овочі.
- Прибрати з бульйону цибулю.
- Подрібнити зелень і додати, коли звариться картопля.
- Влити в каструлю горілку і засипати цукор.