Юшка з щуки

Смачна домашня юшка з голови щуки

Коли з основної частини щуки вже зроблені котлетки, або запасів рибний фарш, нічого не залишається, як зварити з голови вуха. Також для цих цілей можна використовувати хвіст.
Інгредієнти:

  • 1 голова щуки;
  • 4 картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 50 г горілки;
  • 1 ст. л. цукру;
  • Зелень;
  • Лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Видалити з голови щуки очі і зябра.
  • Помістити голову в каструлю і залити холодною водою, варити на повільному вогні.
  • Довести воду до кипіння, додати 1-2 лаврових листа, сіль і перець.
  • Цибулю почистити і кинути в каструлю, не розрізаючи.
  • Моркву і картоплю очистити, нарізати великими кубиками.
  • Варену голову витягнути з бульйону і відокремити м’ясо.
  • Засипати назад в каструлю шматочки м’яса без кісток і овочі.
  • Прибрати з бульйону цибулю.
  • Подрібнити зелень і додати, коли звариться картопля.
  • Влити в каструлю горілку і засипати цукор.