Юшка з голови і хвоста горбуші
Голова і хвіст – це стандартний суповий набір для юшки. Можна додати в суп і інші частини риби, але і цих інгредієнтів буде цілком достатньо для наваристого першого страви. Також можна урізноманітнити рецепт улюбленими приправами, а замість сушеної зелені – додати свіжу. Готується юшка дуже швидко, самим довгим, але обов’язковим етапом буде очищення горбуші від кісточок. Рекомендується залишити вуха під кришкою хоча б на 20 хвилин після приготування, щоб вона як слід настоялася.
Інгредієнти:
- 3 голови горбуші;
- 3 хвоста горбуші;
- 1 морква;
- 6 картоплин;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. сушеної зелені;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Голови і хвости промити, викласти в каструльку і залити водою.
- Після закипання води варити горбушу 20 хвилин.
- Процідити бульйон через сито.
- Всі овочі почистити, цибулю і картоплю нарізати невеликими кубиками, моркву – кружальцями.
- У бульйон викласти картоплю, знову довести суп до кипіння.
- Відразу після закипання додати моркву і цибулю. Знову закип’ятити.
- Варити овочі 10 хвилин на невеликому вогні.
- Шматочки риби очистити від кісток, м’ясо нарізати невеликими шматочками.
- Додати рибу в готовий суп, посолити і поперчити за смаком.
- Висипати в каструльку сушену зелень, дати вусі трохи настоятися під закритою кришкою.