Юшка з горбуші

Юшка з голови і хвоста горбуші

Голова і хвіст – це стандартний суповий набір для юшки. Можна додати в суп і інші частини риби, але і цих інгредієнтів буде цілком достатньо для наваристого першого страви. Також можна урізноманітнити рецепт улюбленими приправами, а замість сушеної зелені – додати свіжу. Готується юшка дуже швидко, самим довгим, але обов’язковим етапом буде очищення горбуші від кісточок. Рекомендується залишити вуха під кришкою хоча б на 20 хвилин після приготування, щоб вона як слід настоялася.
Інгредієнти:

  • 3 голови горбуші;
  • 3 хвоста горбуші;
  • 1 морква;
  • 6 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. сушеної зелені;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Голови і хвости промити, викласти в каструльку і залити водою.
  • Після закипання води варити горбушу 20 хвилин.
  • Процідити бульйон через сито.
  • Всі овочі почистити, цибулю і картоплю нарізати невеликими кубиками, моркву – кружальцями.
  • У бульйон викласти картоплю, знову довести суп до кипіння.
  • Відразу після закипання додати моркву і цибулю. Знову закип’ятити.
  • Варити овочі 10 хвилин на невеликому вогні.
  • Шматочки риби очистити від кісток, м’ясо нарізати невеликими шматочками.
  • Додати рибу в готовий суп, посолити і поперчити за смаком.
  • Висипати в каструльку сушену зелень, дати вусі трохи настоятися під закритою кришкою.