Юшка з горбуші

Юшка з консерви горбуші в мультиварці

Використання консервів робить процес приготування юшки ще простіше і швидше. При цьому шматочки риби в баночках досить жирні, так що суп буде таким же смачним і наваристим. Замість перлової крупи можна додати в список інгредієнтів рис в тій же кількості. Режими можна замінювати іншими, відштовхуючись від моделі вашої мультиварки. В інструкції до кухонних помічниці повинні бути докладні інструкції про використання тієї чи іншої програми.
Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої горбуші;
  • 4 картоплини;
  • 1 морква;
  • 3 ст. л. перлової крупи;
  • 2 цибулини;
  • 2,5 л води;
  • 1 лавровий лист;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати кубиками цибулю, брусочками – моркву і картоплю.
  • Перлову крупу ретельно промити.
  • У чашу мультиварки вилити масло, включити режим «Смаження».
  • Обсмажувати 15 міну цибулю і моркву.
  • Додати в чашу перлову крупу і картоплю, перемішати.
  • Горбушу перекласти на тарілку і пом’яти її виделкою.
  • Викласти рибу до решти інгредієнтів, залити водою.
  • Готувати юшку в режимі «Суп» 1 год.
  • В кінці приготування (приблизно за 5-10 хвилин) додати в суп лавровий лист, сіль і перець.
  • Готову юшку прикрасити свіжої подрібненої зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати юшку з горбуші. Приємного апетиту!
Юшка з горбуші – це легке перше блюдо, як з точки зору калорійності, так і в плані процесу приготування. Його можна робити хоч кожен день, не побоюючись за сімейний бюджет. Прості поради, як приготувати юшку з горбуші, допоможуть початківцям кулінарам познайомитися з цим цікавим і дуже корисним стравою:

  • Бульйон для юшки перед використанням рекомендується процідити через сито, щоб у ньому не попалися кісточки або інші небажані частини риби;
  • Видалити кісточки з консервованої горбуші не потрібно (вони там досить м’які), щоб не зіпсувати враження від страви;
  • Краще варити бульйон для юшки на слабкому вогні, щоб він не помутнів;
  • Якщо вуха все ж вийшла каламутною, то перед додаванням інших інгредієнтів, в гарячий бульйон слід додати сирий білок. Як тільки він «звариться», треба витягти його з каструльки;
  • Ще одним способом освітлити бульйон з горбуші вважається додавання невеликої кількості горілки. Потрібно влити її в суп за 10 хвилин до готовності.