Юшка з консерви горбуші в мультиварці
Використання консервів робить процес приготування юшки ще простіше і швидше. При цьому шматочки риби в баночках досить жирні, так що суп буде таким же смачним і наваристим. Замість перлової крупи можна додати в список інгредієнтів рис в тій же кількості. Режими можна замінювати іншими, відштовхуючись від моделі вашої мультиварки. В інструкції до кухонних помічниці повинні бути докладні інструкції про використання тієї чи іншої програми.
Інгредієнти:
- 1 банку консервованої горбуші;
- 4 картоплини;
- 1 морква;
- 3 ст. л. перлової крупи;
- 2 цибулини;
- 2,5 л води;
- 1 лавровий лист;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками цибулю, брусочками – моркву і картоплю.
- Перлову крупу ретельно промити.
- У чашу мультиварки вилити масло, включити режим «Смаження».
- Обсмажувати 15 міну цибулю і моркву.
- Додати в чашу перлову крупу і картоплю, перемішати.
- Горбушу перекласти на тарілку і пом’яти її виделкою.
- Викласти рибу до решти інгредієнтів, залити водою.
- Готувати юшку в режимі «Суп» 1 год.
- В кінці приготування (приблизно за 5-10 хвилин) додати в суп лавровий лист, сіль і перець.
- Готову юшку прикрасити свіжої подрібненої зеленню.
Тепер ви знаєте, як готувати юшку з горбуші. Приємного апетиту!
Юшка з горбуші – це легке перше блюдо, як з точки зору калорійності, так і в плані процесу приготування. Його можна робити хоч кожен день, не побоюючись за сімейний бюджет. Прості поради, як приготувати юшку з горбуші, допоможуть початківцям кулінарам познайомитися з цим цікавим і дуже корисним стравою:
- Бульйон для юшки перед використанням рекомендується процідити через сито, щоб у ньому не попалися кісточки або інші небажані частини риби;
- Видалити кісточки з консервованої горбуші не потрібно (вони там досить м’які), щоб не зіпсувати враження від страви;
- Краще варити бульйон для юшки на слабкому вогні, щоб він не помутнів;
- Якщо вуха все ж вийшла каламутною, то перед додаванням інших інгредієнтів, в гарячий бульйон слід додати сирий білок. Як тільки він «звариться», треба витягти його з каструльки;
- Ще одним способом освітлити бульйон з горбуші вважається додавання невеликої кількості горілки. Потрібно влити її в суп за 10 хвилин до готовності.