Кабачки тушковані з м’ясним фаршем і баклажанами
Смачна запіканка, яка допоможе зібрати воєдино всі продукти з холодильника. Якщо під рукою не виявиться фаршу, можна скористатися будь-ковбасою або сосисками. Замість майонезу також підійде сметана.
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- 2 баклажана;
- 1 помідор;
- 200 г фаршу;
- 50 г майонезу;
- 4 зубчики часнику;
- 100 г сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Кабачки і баклажани промити, почистити, нарізати кільцями.
- На деко налити рослинне масло і насипати трохи солі.
- Викласти овочі на деко упереміш.
- Ще раз посолити і запекти 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
- Помідори нарізати кружечками, часник подрібнити ножем.
- На деко викласти шар баклажанів, потім шар кабачків.
- Поверх овочів тонко розкачати фарш.
- Викласти шар з помідорів і посипати все часником.
- Повторювати всі шари, поки не закінчаться підготовлені продукти.
- Яйця збити, додати майонез, сіль і перець, перемішати.
- Залити яєчну заправку поверх запіканки.
- Накрити блюдо фольгою і випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.
- Натерти на крупній тертці сир і посипати страву.
- Випікати ще 5 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати тушковані кабачки. Приємного апетиту!
Тушковані кабачки – відмінна закуска, хороший гарнір і просто дуже корисне частування. Коли в рецепті з’являється цей овоч, смак відразу ж набуває свіжість, а сама страва легкість. Як приготувати тушковані кабачки, напевно, знає кожна господиня, але кілька корисних порад можуть стати в нагоді:
- З молодих кабачків не потрібно знімати шкірку і виймати насіння;
- Щоб під час гасіння кабачки не втратили форму, необхідно нарізати їх не тонше 1,5-2 см;
- Якщо хочеться зробити соус більш густим, досить додати в рагу трохи борошна;
- Додавати воду або яку-небудь іншу рідину для гасіння кабачків не обов’язково. Цей овоч і сам по собі дає достатньо соку.