Тушковані кабачки

Кабачки тушковані з м’ясним фаршем і баклажанами

Смачна запіканка, яка допоможе зібрати воєдино всі продукти з холодильника. Якщо під рукою не виявиться фаршу, можна скористатися будь-ковбасою або сосисками. Замість майонезу також підійде сметана.
Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 2 баклажана;
  • 1 помідор;
  • 200 г фаршу;
  • 50 г майонезу;
  • 4 зубчики часнику;
  • 100 г сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Кабачки і баклажани промити, почистити, нарізати кільцями.
  • На деко налити рослинне масло і насипати трохи солі.
  • Викласти овочі на деко упереміш.
  • Ще раз посолити і запекти 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
  • Помідори нарізати кружечками, часник подрібнити ножем.
  • На деко викласти шар баклажанів, потім шар кабачків.
  • Поверх овочів тонко розкачати фарш.
  • Викласти шар з помідорів і посипати все часником.
  • Повторювати всі шари, поки не закінчаться підготовлені продукти.
  • Яйця збити, додати майонез, сіль і перець, перемішати.
  • Залити яєчну заправку поверх запіканки.
  • Накрити блюдо фольгою і випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.
  • Натерти на крупній тертці сир і посипати страву.
  • Випікати ще 5 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати тушковані кабачки. Приємного апетиту!
Тушковані кабачки – відмінна закуска, хороший гарнір і просто дуже корисне частування. Коли в рецепті з’являється цей овоч, смак відразу ж набуває свіжість, а сама страва легкість. Як приготувати тушковані кабачки, напевно, знає кожна господиня, але кілька корисних порад можуть стати в нагоді:

  • З молодих кабачків не потрібно знімати шкірку і виймати насіння;
  • Щоб під час гасіння кабачки не втратили форму, необхідно нарізати їх не тонше 1,5-2 см;
  • Якщо хочеться зробити соус більш густим, досить додати в рагу трохи борошна;
  • Додавати воду або яку-небудь іншу рідину для гасіння кабачків не обов’язково. Цей овоч і сам по собі дає достатньо соку.