Торт «Зебра»

Простий торт «Зебра» на кефірі

Такий тортик приготувати набагато простіше.
Весь секрет у тому, що не потрібно болісно довго викладати тісто
шарами. Замість цього будемо готувати відразу різнокольорові коржі. Замість сметани
візьмемо жирний кефір або вершки. Просоченням послужить смачний манний крем і згущене
молоко.
Інгредієнти:

  • Кефір – 400г;
  • Борошно – 4 склянки;
  • Цукор – 600г;
  • Яйця – 6 шт;
  • Сода – 2ч.л.;
  • Какао – 3ст.л.;
  • Молоко – 800г;
  • Манна крупа – 200г;
  • Вершкове масло – 150г;
  • Лимонна кислота – 1г.л.;
  • Волоські горіхи – 100г;
  • Варене згущене молоко – 1 банка.

Спосіб
приготування:

1.
Для світлого коржа збити 3 яйця 200г цукру;
2.
Додати до них борошно і кефір, ретельно перемішати;
3.
Чайну ложку соди погасити оцтом і додати до тесту;
4.
Форму для випічки змастити рослинним маслом, духовку
розігріти до 170 градусів і випікати корж близько 30 хвилин;
5.
Темний корж приготувати точно так само, тільки в кінці до
тіста додати какао;
6.
Вилити в каструльку молоко, закип’ятити;
7.
Всипати в кипляче молоко, манку і 200г цукру,
продовжувати варити, постійно помішуючи;
8.
Додати 150г вершкового масла, варити, поки не
розтопиться;
9.
Зняти каструльку з вогню, дати охолонути і додати
лимонну кислоту;
10. Готові
коржі розрізати кожен на 3 частини і ретельно перемазати манним кремом;
11. Верхній
корж покрити згущеним молоком і волоськими горішками.
Зовнішній вигляд торта «Зебри» безпосередньо залежить від правильності його
приготування. Якщо вам все ще не зрозуміло, як зробити ваш тортик смугастим,
краще всього скористатися відео-рецептом:

Тепер ви знаєте, як готувати торт «Зебра». Приємного апетиту!
Торт «Зебра» – ідеальний десерт, який не тільки порадує ласунів,
але і прикрасить собою стіл. Навіть якщо ви досвідчений кулінар, і готуєте такий пиріг
не в перший раз, кілька рекомендацій можуть ще більше вдосконалити ваше
блюдо:

  • Кожен наступний шар тіста потрібно викладати в середину попереднього;
  • Щоб торт добре пропікся зсередини, але при цьому не підгорів зовні,
    можна загорнути його у фольгу після випікання;
  • Якщо під час приготування відкрити духовку, тісто може осісти і тортик
    втратить привабливий зовнішній вигляд;
  • З начинням та прикрасами для «Зебри» можна експериментувати в будь-якому
    напрямку – навіть додати до тесту сир;
  • Перед тим, як готувати коржі, борошно краще кілька разів просіяти;
  • Замість сметани можна використовувати жирні вершки або кефір.