Торт «Зебра»

Торт «Зебра» на сметані в мультиварці

Цей рецепт можна сміливо назвати класичним. За смаком і консистенції
тесту він нагадує добре всім знайомий сметанник. Зверху тортик обов’язково
потрібно полити глазур’ю і волоськими горішками – це одна з найважливіших особливостей «Зебри».
Інгредієнти:

  • Сметана – 500г;
  • Яйця – 4шт;
  • Цукор – 500;
  • Вершкове масло – 170г;
  • Борошно – 300г;
  • Какао – 4ст.л.;
  • Волоські горіхи – 200г;
  • Розпушувач.

Спосіб приготування:
1.
У миску висипати 200г цукру і 100 г вершкового масла, розтерти
до однорідної маси;
2.
В окремому посуді збити яйця, додати до масла і
цукру;
3.
Окремо змішати 200г сметани і розпушувач, додати
в загальну миску і перемішати;
4.
Поступово всипати борошно, постійно помішуючи;
5.
Готове тісто розділити на дві однакові частини і в
одну з них додати 2 столові ложки какао;
6.
Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і викладати
тісто шарами: 2 столові ложки світлого, 2 булані ложки темного до світлого центр
кола і так далі;
7.
Правильно покладену «Зебру» відправити в каструлю, включити
режим «Випічка» на 65 хвилин;
8.
Зробити глазур: змішати 70 г вершкового масла, 3
столові ложки цукру, 2 столові ложки какао і 50г сметани. Суміш поставити на
вогонь і постійно помішувати, закип’ятити;
9.
Зробити крем: збити 250г сметани і 100г цукру;
10. Дістати
готовий пиріг з мультиварки і розділити його на 2-3 частини (за бажанням), перемазати
сметанним кремом;
11. Зверху
вилити на торт глазур’ю і посипати подрібненими горішками.