Торт «Трухлявий пень» – рецепти з фото

Торт «Трухлявий пень» з варенням на кефірі

Цей торт «Трухлявий пень» сподобається тим, хто не любить проводити за приготуванням випічки багато часу. Смачний десерт буде готовий буквально за півгодини і, хоч він і не буде, як-то по-особливому оформлений, в ньому збережеться класична структура тесту та бездоганний солодкий смак. Варення підійде будь-який, але не дуже густе. Прикрасити торт можна товченими горіхами або шоколадною глазур’ю.
Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру;
  • 200 г варення;
  • 500 г борошна;
  • 400 р сметани;
  • 400 г цукру;
  • 1 ст. л. соди;
  • 2 яйця.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску налити сир і варення, додати до них соду, перемішати до однорідності.
  • Добре збити яйця зі склянкою цукру, додати їх в кефірну суміш.
  • Поступово ввести просіяну муку і готове тісто розділити на дві частини.
  • Випікати коржі по 20 хвилин при 10 градусах, потім кожен розрізати вздовж на 2 частини.
  • Залишився цукор збити до розчинення крупинок зі сметаною.
  • Зібрати тортик, просочуючи коржі сметанним кремом, також просочити боки і верхівку.

Тепер ви знаєте, як готувати торт «Трухлявий пень». Приємного апетиту!
Торт «Трухлявий пень» для багатьох є улюбленим десертом із самого дитинства. Ласощі виходить дивно м’яким і ніжним, так і зовні таке частування виглядає дуже цікаво. Щоб здивувати гостей ще одним незвичним витвором кондитерського мистецтва, просто запам’ятайте наступні рекомендації, як готувати торт «Трухлявий пень»:

  • Якщо ви готуєте торт «Трухлявий пень» з варенням, регулюйте кількість борошна залежно від його густини;
  • Сухофрукти перед додаванням в тісто обов’язково потрібно замочити в молоці, щоб всередині торта вони були м’якими;
  • Згортати бісквіт в рулети потрібно швидко, поки він не встигли остаточно застигнути, інакше він просто поламається;
  • Щоб торт «Трухлявий» пень був м’яким і ароматним, обов’язково використовуйте для просочення коржів.