Торт «Трухлявий пень» – рецепти з фото

Класичний торт «Трухлявий пень» з сухофруктами

Цей торт виходить дійсно святковим, але і часу на його приготування потрібно чимало. Простіше всього буде зробити «Трухлявий пень», якщо випекти корж на великому деку зі стороною 38 див. Якщо ж ваш лист менше – випікайте тісто у два заходи і кожен корж ділите на дві частини.
Інгредієнти:

  • 480 г борошна;
  • 500 мл кефіру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 650 г цукру;
  • 100 г родзинок;
  • 100 г чорносливу;
  • 2 ч. л. соди;
  • 3 яйця;
  • 500 р сметани;
  • 150 г темного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 мл води.

Спосіб приготування:

  • Родзинки і чорнослив залити окропом на час приготування тіста.
  • Змішати яйця, ванільний цукор і 400 г цукру, збивати до появи білої пишної піни.
  • У кефір висипати соду, перемішати, перелити все в яєчну масу.
  • Борошно просіяти і в кілька етапів ввести в тісто, постійно помішуючи його віночком.
  • Сухофрукти промити, чорнослив нарізати невеликими шматочками, додати разом з родзинками в тісто для торта і перемішати.
  • Велике деко для випічки змастити вершковим маслом і вилити на нього тісто.
  • Випікати бісквіт при 180 градусах 25 хвилин, потім розрізати корж на 3 однакові частини.
  • Кожну частину коржа згорнути в рулет і в такому вигляді остудити до кімнатної температури.
  • Воду закип’ятити і змішати її з 50 г цукру, ретельно перемішати і залишити остуджуватися.
  • Цукор, що залишився змішати зі сметаною і збити крем міксером.
  • Бісквітні рулети розгорнути, обрізати нерівні краї, просочити коржі цукровим сиропом і змастити сметанним кремом.
  • Знову згорнути один рулет, поставити його вертикально на плоске блюдо, змастити кремом з боків і зверху.
  • Наступний корж обернути навколо попереднього, змастити кремом. Так само додати третій корж.
  • Обрізки тіста (ті, що залишилися від коржів) подрібнити в блендері до стану дрібної крихти, змішати з рештою кремом.
  • З крихти зробити «коріння» трухлявого пня, залишити торт на кілька годин у холодильнику.
  • Поламаний на шматочки шоколад і розм’якшене вершкове масло, поставити на водяну баню.
  • Варити глазур до повної однорідності на повільному вогні, прикрасити нею торт «Трухлявий пень» з боків за допомогою лопатки.
  • Виделкою зробити візерунки, що імітують кору, як показанона фото.