Торт «Пташине молоко»

Домашній торт «Пташине молоко» з манкою

Смачний, ніжний, повітряний торт, який стане родзинкою будь-якого солодкого столу. Глазур необхідно варити до тієї густини, яка вас найбільше влаштовує. Горіхами прикрашати не обов’язково, або ж їх можна розмістити тільки збоку, залишивши зверху чисту глазур.
Інгредієнти:

  • 250 г маргарину;
  • 6 яєць;
  • 1 ч. л. соди;
  • 800 г цукру;
  • 400 г борошна;
  • 400 мл молока;
  • 2 лимона;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 300 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 2 ч. л. какао;
  • Волоські горіхи.

Спосіб приготування:

  • Маргарин викласти в невелику каструльку і розтопити.
  • Перелити маргарин в глибоку миску, дати охолонути.
  • Засипати в ту ж тарілку 400 г цукру, збити до однорідності.
  • Додати яйця і гашену оцтом соду, перемішати.
  • Борошно просіяти, поступово пересипати в загальну масу.
  • Розмішати тісто до зникнення грудочок і розділити на дві рівні частини.
  • Кожну частину по черзі викласти на деко, застелений пекарської папером.
  • Готувати коржі по 20 хвилин при 180 градусах в заздалегідь прогрітій духовці.
  • Молоко довести до кипіння, засипати в нього манну крупу.
  • Манку варити до готовності (приблизно 5 хвилин), постійно помішуючи.
  • Залишити готову кашу під закритою кришкою на 5 хвилин.
  • Лимони помити, натерти на тертці разом з шкіркою.
  • Вершкове масло розтопити в каструльці, перелити в миску і остудити.
  • Висипати до нього 300 г цукру, розмішати вінчиком.
  • У манну кашу додати лимон, перемішати.
  • Цукрово-масляну суміш додати в кашу, збити міксером.
  • Прибрати крем в холодильник на 30 хвилин.
  • Сметану, цукор, що залишився і какао-порошок викласти в каструльку і варити до густоти.
  • Один корж викласти на блюдо, добре змастити кремом.
  • Викласти на крем другий корж і залити його глазур’ю.
  • Готовий торт прикрасити волоськими горішками.
  • Залишити блюдо в холодильнику на 2 години.