Домашній торт «Пташине молоко» з манкою
Смачний, ніжний, повітряний торт, який стане родзинкою будь-якого солодкого столу. Глазур необхідно варити до тієї густини, яка вас найбільше влаштовує. Горіхами прикрашати не обов’язково, або ж їх можна розмістити тільки збоку, залишивши зверху чисту глазур.
Інгредієнти:
- 250 г маргарину;
- 6 яєць;
- 1 ч. л. соди;
- 800 г цукру;
- 400 г борошна;
- 400 мл молока;
- 2 лимона;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 300 г вершкового масла;
- 2 ст. л. сметани;
- 2 ч. л. какао;
- Волоські горіхи.
Спосіб приготування:
- Маргарин викласти в невелику каструльку і розтопити.
- Перелити маргарин в глибоку миску, дати охолонути.
- Засипати в ту ж тарілку 400 г цукру, збити до однорідності.
- Додати яйця і гашену оцтом соду, перемішати.
- Борошно просіяти, поступово пересипати в загальну масу.
- Розмішати тісто до зникнення грудочок і розділити на дві рівні частини.
- Кожну частину по черзі викласти на деко, застелений пекарської папером.
- Готувати коржі по 20 хвилин при 180 градусах в заздалегідь прогрітій духовці.
- Молоко довести до кипіння, засипати в нього манну крупу.
- Манку варити до готовності (приблизно 5 хвилин), постійно помішуючи.
- Залишити готову кашу під закритою кришкою на 5 хвилин.
- Лимони помити, натерти на тертці разом з шкіркою.
- Вершкове масло розтопити в каструльці, перелити в миску і остудити.
- Висипати до нього 300 г цукру, розмішати вінчиком.
- У манну кашу додати лимон, перемішати.
- Цукрово-масляну суміш додати в кашу, збити міксером.
- Прибрати крем в холодильник на 30 хвилин.
- Сметану, цукор, що залишився і какао-порошок викласти в каструльку і варити до густоти.
- Один корж викласти на блюдо, добре змастити кремом.
- Викласти на крем другий корж і залити його глазур’ю.
- Готовий торт прикрасити волоськими горішками.
- Залишити блюдо в холодильнику на 2 години.