Млинцевий торт монастирська ізба зі згущеним молоком
Млинцевий торт готується трохи простіше і швидше звичайного, що часто його називають «ледачим». Крем в цьому випадку також обрано найпростіший, тому на приготування «монастирської хати» знадобиться зовсім небагато часу. Тим не менш, це не заважає додати якісь прикраси і здивувати гостей яскравою подачею. Для приготування млинців можна скористатись своїм улюбленим рецептом.
Інгредієнти:
- 3 ч. л. сухих дріжджів;
- 750 мл молока;
- 400 г борошна;
- 1 склянка цукру;
- 300 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 600 г вишні;
- 1 щіпка солі;
- 400 р вареного згущеного молока.
Спосіб приготування:
- Молоко підігріти, розчинити в ньому дріжджі і всипати ложку цукру.
- Постійно помішуючи опару, додати половину борошна.
- Залишити отриману масу в теплі на 20 хвилин.
- Білки відокремити від жовтків, збити в піну і прибрати в холодильник.
- До жовтків додати 100 г вершкового масла і розтерти.
- В опару ввести масляну суміш і сіль, розмішати.
- Поступово додати решту борошна і залишити тісто на 1 годину.
- Ввести білкову пінку і розмішати тісто до однорідності.
- Обсмажити млинці з обох сторін і остудити.
- Вишню добре промити, викласти в каструлю і посипати цукром.
- Додати до вишні 4-5 ложок води і варити 10 хвилин, потім залишити на 1 годину.
- Масло і згущене молоко з допомогою міксера збити в однорідну масу.
- Наповнити всі млинці вишнями і викласти перший ряд з 5 млинців.
- Сформувати гірку, щедро перемазуючи кожен шар кремом.
Для правильного приготування торта «Монастирська ізба» не стільки важливо, як робити тісто і начинку, скільки, як прикрасити десерт і зібрати його воєдино. Якщо ви вперше зіткнулися з подібним завданням, краще перегляньте короткий навчальне відео, після якого у вас більше не залишиться питань з приводу цього страви:
Тепер ви знаєте, як готувати торт «Монастирська хата». Приємного апетиту!
Торт монастирська ізба – це справжній еталон сучасної випічки. Його можна зустріти в меню найдорожчих кондитерських і ресторанів. Щоб зрозуміти, як приготувати торт монастирська хата в домашніх умовах, краще прислухатися до порад професіоналів кулінарної справи:
- Якщо ви любите кислі начинки, додайте до вишні трохи журавлини або червоної смородини;
- Перед тим, як зробити торт, вишню потрібно добре присипати крохмалем, інакше начинка потече;
- Перед випічкою в духовці трубочки потрібно проткнути зубочисткою, щоб вони не лопнули;
- Трубочки з тіста потрібно викладати на деко зрізом вниз;
- Після приготування торту потрібно дати настоятися, інакше тісто не просочиться.