Смачний торт з вишнею монастирська ізба
Поєднання свіжої вишні та сметанного крему перетворює торт у дуже ніжний і незвичайний десерт. Це класичний рецепт приготування «монастирської хати». З його допомогою можна зробити дійсно шикарне блюдо, як з точки зору смаку, так і оформлення.
Інгредієнти:
- 700 г сметани;
- 200 г вершкового масла;
- 1 склянка цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ½ склянки борошна;
- ½ Ч. л. солі;
- 500 г вишні (без кісточок);
- 1 склянка цукрової пудри;
- 1 ст. л. крохмалю;
- Шоколад.
Спосіб приготування:
- 200 г сметани змішати з содою в глибокій мисочці.
- В окремій ємності розтерти цукор і м’яке вершкове масло.
- З’єднати вміст обох тарілок і змішати до однорідного стану.
- Вводити борошно невеликими порціями, замісити м’яке тісто.
- Накрити миску з тістом рушником і поставити в холодильник на 1 годину 30 хвилин.
- Готове тісто розділити на 15 однакових шматочків, кожен скачати в кульку.
- Один кулька залишити на обробній дошці, інші знову заховати в холодильник.
- Вишню викласти на тарілку і присипати крохмалем.
- З кульки тіста розкачати смужку, шириною 7 см, завдовжки приблизно 20 див.
- У центр смужки викласти в ряд вишні і защипнути краї тіста.
- Так само начинити тісто.
- Деко змастити олією і викласти всі отримані трубочки в один ряд (можливо, доведеться випікати партіями по кілька штук).
- Випікати трубочки 20 хвилин при 180 градусах.
- Решту сметану з’єднайте з цукровою пудрою і ретельно збити.
- Коли трубочки будуть готові, викласти 5 з них на широке блюдо, щільно притиснувши один до одного.
- Змастити перший шар сметанний кремом і викласти зверху ще 4 трубочки.
- Так сформувати «шалаш», нагорі якого буде 1 трубочка.
- Добре промазати торт з боків кремом і прикрасити тертим шоколадом.
- Дати страві просочитися 2-3 години.