Торт «Монастирська хата»

Смачний торт з вишнею монастирська ізба

Поєднання свіжої вишні та сметанного крему перетворює торт у дуже ніжний і незвичайний десерт. Це класичний рецепт приготування «монастирської хати». З його допомогою можна зробити дійсно шикарне блюдо, як з точки зору смаку, так і оформлення.
Інгредієнти:

  • 700 г сметани;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ½ склянки борошна;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 500 г вишні (без кісточок);
  • 1 склянка цукрової пудри;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • Шоколад.

Спосіб приготування:

  • 200 г сметани змішати з содою в глибокій мисочці.
  • В окремій ємності розтерти цукор і м’яке вершкове масло.
  • З’єднати вміст обох тарілок і змішати до однорідного стану.
  • Вводити борошно невеликими порціями, замісити м’яке тісто.
  • Накрити миску з тістом рушником і поставити в холодильник на 1 годину 30 хвилин.
  • Готове тісто розділити на 15 однакових шматочків, кожен скачати в кульку.
  • Один кулька залишити на обробній дошці, інші знову заховати в холодильник.
  • Вишню викласти на тарілку і присипати крохмалем.
  • З кульки тіста розкачати смужку, шириною 7 см, завдовжки приблизно 20 див.
  • У центр смужки викласти в ряд вишні і защипнути краї тіста.
  • Так само начинити тісто.
  • Деко змастити олією і викласти всі отримані трубочки в один ряд (можливо, доведеться випікати партіями по кілька штук).
  • Випікати трубочки 20 хвилин при 180 градусах.
  • Решту сметану з’єднайте з цукровою пудрою і ретельно збити.
  • Коли трубочки будуть готові, викласти 5 з них на широке блюдо, щільно притиснувши один до одного.
  • Змастити перший шар сметанний кремом і викласти зверху ще 4 трубочки.
  • Так сформувати «шалаш», нагорі якого буде 1 трубочка.
  • Добре промазати торт з боків кремом і прикрасити тертим шоколадом.
  • Дати страві просочитися 2-3 години.