Тонкі млинці

Тонкі мереживні млинці на кислому молоці

Смачні млинці з ніжним смаком і ароматом. Такий рецепт допоможе використовувати злегка зіпсоване молоко і порадувати всю сім’ю незвичайним десертом. Якщо замісити тісто трохи густіше і додати щіпку солі, оладки вийдуть!
Інгредієнти:

  • 4 ст. л. цукру;
  • 1 стакан кислого молока;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Яйця змішати з цукром і добре розтерти.
  • Додати молоко і ванілін.
  • Поступово ввести муку, заважаючи тісто віночком.
  • Залити в тісто олію і добре перемішати.
  • Обсмажувати млинці до появи рум’яної скоринки по краю.

Тісто для тонких млинчиків на дріжджах

Дріжджове тісто для млинців використовують не так часто, як інші його варіанти. Різниця між млинцями буде відчутною, вони вийдуть більш щільні і м’які. При цьому млинці залишаться тонкими і так само швидко просмажаться. На приготування однієї порції піде не більше 2 хвилин.
Інгредієнти:

  • 2 склянки кип’яченої води;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 3 склянки борошна;
  • 500 мл молока;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. рослинне масло;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 яйця.

Спосіб приготування:

  • Трохи підігріти молоко і розвести в ньому дріжджі.
  • Коли на поверхні утворюється пінка, вбити в ту ж ємність яйця, засипати сіль і цукор.
  • Збити все міксером до однорідності.
  • Ввести просіяне борошно і замісити тісто.
  • Накрити миску з тістом харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин.
  • Закип’ятити воду і тонкою цівкою додати в тісто, що піднялося.
  • Перемішати, влити олію і ще раз перемішати.
  • Виливати на сковороду з полчерпака тіста, смажити кілька хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати тонкі млинчики. Приємного апетиту!
Тонкі млинці – це універсальна основа для багатьох страв. Досить додати до них улюблене варення, соус або начинку, і вийде ситний і смачний обід для всієї родини. Незважаючи на простоту приготування, кілька рекомендацій, як зробити тонкі млинчики, згодяться будь-якої господині:

  • Щоб млинці вийшли повітряні і більш м’які, потрібно додати в тісто невелику щіпку соди;
  • Якщо після додавання борошна залишилися грудочки, просто дайте тісту постояти кілька хвилин і вони самі розійдуться;
  • Краще додати трохи рослинного масла відразу в тісто, тоді на сковороду його можна практично не додавати. Млинці в цьому випадку виходять менш жирними;
  • Для тонких млинчиків тісто має вийти дуже рідким, майже як вода;
  • Ідеальною посудом для смаження тонких млинців буде сковороду з невисокими бортами і тонким дном;
  • Щоб млинці не підгоряли, смажити їх потрібно на середньому вогні.