Тонкі млинці

Смачні тонкі млинці на воді

Багато вважають, що отримати смачні млинці без молочних продуктів просто неможливо. Тим не менш, навіть на звичайній воді вони виходять просто чудовими і поєднуються з усіма варіантами начинки. До того ж, калорійність страви від цього значно зменшується і можна порадувати себе млинцями під час дієти.
Інгредієнти:

  • 0,5 л води;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ½ склянки борошна;
  • 3 ст. л. рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Збити яйця з сіллю і цукром.
  • Додати борошно, розпушувач і третина води, ще раз збити.
  • Долити решту воду і рослинну олію, довести до однорідності.
  • Трохи змастити сковороду рослинною олією, смажити млинці до рум’яності.

Тонкі млинці з дірочками на сироватці

Щоб млинці були з гарним візерунком, краще всього використовувати заварне тісто. Суміш сироватки і окропу дозволять отримати симпатичні дірочки, які прикрасять страву. На свій розсуд можна додати цукор або сіль, в залежності від призначення страви.
Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 склянки сироватки;
  • 1 стакан води;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Змішати яйця, борошно, соду, сіль і цукор, швидко перемішати.
  • Залити сироватку в тісто, розмішати ще раз.
  • Воду довести до кипіння, повільно додати в загальну тарілку.
  • Залишити тісто при кімнатній температурі на 10 хвилин.
  • Долити рослинне масло, все перемішати.
  • Розжарити сковороду і обсмажити млинці з обох сторін.